TORNAR

Maqpaper tanca la seva primera cita a l'Escorxador amb uns 500 visitants

Durant el certamen es va guardonar a les empreses del sector més compromeses amb la sostenibilitat

economia
Dimarts, 13 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Escorxador treu nota segons l'organització com a emplaçament de la Fira Maqpaper. El certamen va tenir lloc els passats dimecres i dijous i va atreure a mig miler de persones. La mostra va fer-se al mateix temps que Energètica, que ha comptat amb unes jornades organitzades amb la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i que han girat al voltant de les 'Estratègies per una energia eficient' i 'El paper clau de la circularitat'. 

El balanç de l'edició d'aquest 2018 de Maqpaper, l'única fira de l'Estat espanyol dedicada al sector paperer, que fa Fira d'Igualada és altament positiu. El certamen va tancar les seves portes després de dues intenses jornades, en les que una cinquantena d'expositors i 150 marques van presentar les seves darreres novetats tecnològiques. Des de Fira d'igualada, el seu president Joan Domènech, destaca que els expositors "des d'un primer moment -ja a les inscripcions- s'han mostrat molt interessats en la fira, de fet si haguéssim tingut més espai expositiu, l'haguéssim omplert".

Uns 500 professionals van passar pels estands de l'EscorxadorSegons Domènech, "la majoria dels expositors estan contents amb els resultats, a la falta que passin uns dies per acabar de tancar les operacions que han sorgit a Maqpaper". Pel que fa al número de visitants, Domènech apunta que "el nombre de visitants és similar al dels altres anys" i puntualitza que "cal tenir en compte que es tracta d'una fira molt especifica dirigida a un sector professional amb un àmbit d'influència molt reduït, d'unes 200 empreses". Finalment Joan Domènech, remarca "la bona acollida del nou espai de l'Escorxador i del disseny dels estands, que està molt en consonància amb la temàtica dels expositors".

El director general d'ASPAPEL (l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), Carlos Reinoso, ressalta que Maqpaper "s'ha consolidat com a fira de referència del sector". Per Reinoso, Maqpaper "es va comprometre amb el sector durant els anys més difícils, quan van baixar molt les inversions, i ara que el sector es troba en una dinàmica positiva, en recull els fruits". Creu "que el número d'operacions tancades a la fira serà molt positiu".

Durant la fira es van atorgar reconeixements a diferents empreses del sector pel seu compromís amb l'eficiència energètica i la cura del medi ambient. La
primera de les empreses en rebre el guardó va ser Isma 2000 pel seu compromís amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat en el procés d'elaboració de paper. El treball de re-enginyeria en el procés de producció del paper de LC Paper també ha obtingut un reconeixement per la seva aposta per la cura del medi ambient, i la seva aposta per la reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera. Finalment, l'empresa Pere Valls també va ser premiada pel canvi de maquinaria que ha permès un estalvi del 35% del consum energètic i la reducció de les emissions de CO2.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.