TORNAR
PUBLICITAT

La metal·lúrgia de l'Anoia confia de trobar treballadors "amb perfils dedicats a l'exportació"

El sector del metall és ara mateix el més potent a nivell industrial a l’Anoia

economia
Dijous, 13 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En les trobades dels empresaris del sector del metall, en el marc de les taules de la UEA, la necessitat que més es ressalta és la de trobar els treballadors adequats per  poder continuar amb l'expansió del sector. La vocació internacional de les empreses requereix persones que dominin idiomes i coneixements de comerç internacional.

El sector metal·lúrgic de la comarca es va reunir, convocat per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) en el marc dels fòrums sectorials, per debatre com veien el sector
tant a nivell local com català, espanyol i mundial. Representants de Schneider Electric, Snop Estampación, Funosa/Cofunco, Gabarró SA, Equip Ceramic, Rivisa, Talleres Felipe Verdés, Sofamel i Bandas Metálicas Codina van posar en comú necessitats i reptes compartits, en tant que grans generadores d'ocupació i de riquesa que són, alhora que van emplaçar-se a mantenir obert aquest espai de debat emmarcat en el conjunt de línies d'actuació de la sectorial UEAMetall. En la posada en comú, la majoria va criticar les males connexions en tren i les dificultats a l'hora de contractar treballadors anoiencs amb idiomes. La necessitat del sector és "trobar perfils preparats per a l'exportació".

Els empresaris del sector, reunits a la Pobla de ClaramuntAixí, els assistents van comentar que exporten bona part de la seva producció a Itàlia, Portugal, el Regne Unit, Finlàndia, Suïssa, Tunísia, Marroc, Algèria, Rússia, Polònia, Perú, Mèxic, Brasil, Bolívia, Paraguai, la Índia i Nova Zelanda, i que calen treballadors que tinguin coneixements d'idiomes. Subratllen que "hi ha moltes dificultats per
cobrir àrees clau per als propers anys". Per contra, van assenyalar com a positiva la nova via de comunicació oberta amb Manresa, la C-15, fet que els ha permès trobar perfils universitaris disposats a realitzar diàriament un desplaçament relativament curt i que disposen tant dels coneixements tècnics com les actituds requerides envers la internacionalització.

Es van posar sobre la taula idees per apropar la realitat industrial de l'Anoia als estudiants universitaris de la comarca i "de les oportunitats que tenen a costat de casa, i d'aquesta manera atraure talent cap al sector metal·lúrgic, un sector d'allò més rellevant al territori". Es va incidir en que cal més adaptació a la revolució que suposa la robòtica. A dia d'avui, el sector metal·lúrgic és el que genera major ocupació al conjunt de l'Anoia. Aplega unes 300 empreses, comptant-hi el subsector del motor i altres materials de transport, que generen un volum de negoci de més de 650 milions d'euros i que ocupen un total de 3.500 treballadors, el 27% de la comarca. Per tant, és un dels principals motors econòmics de l'Anoia, per bé que massa sovint passa desapercebut a ulls de molts.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.