TORNAR
PUBLICITAT

Montbui aprova un pressupost de vora deu milions d'euros amb el Parc Fluvial d'inversió estrella

També hi ha una partida per connectar amb una Via Verda el Nucli Antic i el casc urbà

economia
Dijous, 4 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern de Montbui va fer valer la seva majoria per aprovar uns pressupostos dels quals més d'una quarta part aniran a parar a obres i accions a l'espai públic. El govern posa de relleu que "només una fracció molt petita dels diners invertits seran de fons propis, la majoria vindran de subvencions". 

En el darrer ple del 2017, l'Ajuntament montbuienc va tirar endavant i sense cap vot en contra -va votar a favor l'equip de govern del PSC i el regidor d'ERC, i hi va haver l'abstenció dels regidors de Veïns amb Veu i el de la regidora d'ICV- el pressupost de la corporació per a l'any 2018. El volum dels comptes són 9'7 milions d'euros, en el cas del pressupost consolidat que compta tots els organismes amb participació municipal. El Parc Fluvial es revela com el projecte estrella en aquest proper exercici.

L'edifici consistorial, a la carretera de VallsEl govern considera que "és un pressupost marcadament social, on també tenen molta importància les inversions que es preveuen i per a les quals s'han pressupostat 2'6 milions d'euros". Cal destacar com a partida principal en aquest apartat el projecte de Parc Fluvial i endegament del riu Anoia, un ambiciós projecte que permetrà crear un espai lúdic i d'oci, un gran pulmó verd just en l'entrada del Nucli Urbà, amb 80.000 metres quadrats, i que connectarà la trama urbana amb la futura via blava que discorrerà de forma paral·lela al riu Anoia en tot el seu recorregut per la Conca d’Òdena.

Entre les inversions, hi ha també la primera fase de la construcció de la Residència de la Tercera Edat, que estarà en un solar municipal situat entre la carretera de Valls i el Parc de la Solidaritat és un altre dels projectes pels quals ja es planteja una partida econòmica. Durant aquest proper 2018 aquesta actuació ha de rebre un impuls definitiu. Un altre dels projectes més destacats serà la realització d'una via verda (camí de connexió) entre el Nucli Urbà i el Nucli Antic del municipi. Es tracta d'un ambiciós projecte que permetrà millorar la connexió entre tots dos nuclis, i facilitar un trajecte que actualment molts veïns del municipi i visitants realitzen a través de camins. Durant l'any 2018 també es duran a terme actuacions pendents d'executar i que ja estaven pressupostades en l'exercici de 2017 com el projecte d'urbanització del carrer Sant Jaume i la remodelació de la Plaça del Pi.

Segons el batlle Teo Romero "el de 2018 és un pressupost molt ambiciós, de prop de 10 milions d'euros, amb 2'6 milions d'inversió en projectes i actuacions de millora". L'alcalde recorda que "només una petita part d'aquestes inversions es pagaran amb fons propis. La gran majoria de la inversió serà possible a través de subvencions. Continuem apostant per mantenir i millorar els serveis als ciutadans, per aconseguir espais públics dignes i millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.