TORNAR

Nadal: 'Ara comença per a l'Anoia un procés de respondre a aquest repte'

'Serà un element de dinamització econòmica per a la comarca'

economia
Dijous, 18 juny 2009. 17:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha ressaltat que el nou aeroport corporatiu que s'emplaçarà a l'Anoia 'es convertirà en un element de dinamització econòmica per a tota la comarca', però també ha alertat que 'per a l'Anoia, ara comença un procés de respondre a aquest repte'. Preveu que en els propers dos mesos es convocarà un concurs per a redactar-ne el Pla Director Urbanístic i Aeroportuari, posteriorment es treballarà en el pla de negoci i en el model gestió, llavors es podrà elaborar el projecte constructiu, donar pas a les obres i inaugurar-lo a final del 2012.

Segons Nadal, la ubicació del nou aeroport corporatiu català a l'Anoia 'dóna resposta a una comarca que s'ha mobilitzat unànimement a favor seu', alhora que també 'contribuirà alhora al desenvolupament de la xarxa aeroportuària de Catalunya i de la indústria aeronàutica'. També ha destacat com un punt molt important a favor de la candidatura anoienca l'ampli consens social, econòmic i polític que s'ha generat entorn de la nova infraestructura.

Amb la decisió que avui ha pres del DPTOP 'es dóna el primer pas per convertir l’aeròdrom d’Igualada-Òdena en un aeroport corporatiu al nivell dels més moderns d’Europa i amb capacitat per acollir vols d’aviació privada, de negocis o empresarials, així com culturals o esportius, de paqueteria o d’emergència. Es tractarà d’un aeroport que acollirà aeronaus capacitades per a fer vols de curta, mitja i llarga distància, majoritàriament a Europa i Espanya', assegura el departament.

Quan sigui operatiu, a final del 2012, l'anoienc es posarà al nivell 'd’alguns aeroports europeus de referència com Farborough (Londres), Le Bourget (París) o Cannes'.

L'experiència és un grau

El departament també apunta com a mèrits que l'Anoia 'ja compta amb una tradició, experiència i activitat aeronàutica associada. Actualment, en aquest aeròdrom es fan vols d’aviació esportiva, d’emergències i extinció d’incendis així com de globus aerostàtics. Igualment, acull tres escoles de vol i una empresa de fabricació i disseny de globus. A més, la comarca fruit de la seu interès per l’aviació ja ha acollit diverses fires aeronàutiques (Aerosport) que han fet que l’Anoia sigui conegut com un territori molt vinculat a l’aviació'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.