TORNAR

Només un 56% dels aturats anoiencs cobra subsidi

Un informe de CCOO assenyala que s’està per dessota la mitjana

economia
Dimarts, 18 juliol 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un document del sindicat CCOO alerta que "treballar ja no exclou de la pobresa a moltes persones. A Catalunya hi ha gairebé 390.000 persones treballadores víctimes de la pobresa laboral". L'Anoia és una de les comarques on hi ha més incidència d'aquest fenomen. 

L'Anoia ha baixat enguany per primer cop dels 8.000 aturats registrats des de fa gairebé una dècada. Amb tot, les dades són encara molt altes respecte altres territoris. Segons CCOO, hi ha un problema afegit, que és "la minvant taxa de cobertura de protecció social per atur, situada en el 56%". Únicament la comarca del Bages amb un 54.9%, te una inferior taxa de cobertura per desocupació on la mitjana de la província de Barcelona es situa al 58.9%.

El sindicat veu "un problema de primer ordre des del punt de vista social, que 44 persones de cada 100 a l'Anoia no puguin accedir a cap tipus de prestacions contributiva ni assistencial, en una cobertura de protecció social que ha passat del 81,2% a finals del 2008 fins a l'actual 56%". Exigeixen millorar la protecció social de les persones i "més atenció a comarques que han patit una forta destrucció d'ocupació i teixit productiu com l'Anoia".

Aplaudeixen el retorn de l'OTG a Igualada

CCOO veu "positiu l'anunci d'una vella reivindicació de les CCOO de l'Anoia d'obrir novament la OTG a Igualada", com a servei públic adreçat a donar una atenció de qualitat a totes les persones aturades de la comarca i que alhora permeti que els propis empleats de l'oficina puguin desenvolupar les seves tasques en millors condicions.

L'Oficina de Vilanova, que passarà a IgualadaDemanen que es consolidi "un nou model productiu basat en ocupació de qualitat, estable i amb garanties, en sectors que aportin valor afegit, innovadors i competitius" i ressalten que "apostem per reindustrialitzar la comarca de l'Anoia". També es postulen per "la derogació de la Reforma Laboral per garantir els drets de les persones treballadores, afavorir l'estabilitat i combatre la precarietat laboral" i "enfortir la negociació col·lectiva per tal que s'estableixin increments salarials als convenis col·lectius".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.