TORNAR

El PIB de l'Anoia segueix quasi 30 punts per sota del català

La nostra comarca és la segona per la cua a Barcelona en aquest índex

economia
Dimarts, 7 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les darreres dades amb les que compta l'Idescat indiquen que, a nivell de grans magnituds, l'economia de la comarca va recuperar el pols a partir dels anys 14 i 15. És la tercera comarca amb menys PIB de la demarcació de Barcelona.

El producte interior brut (PIB) per habitant de l'Anoia era de 21.000 euros anuals segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, en l'onada de 2015. Xifres que indiquen una millora en termes absoluts respecte les dades anteriors amb les que comptava l'organisme de la Generalitat; ara bé, que la situen gairebé 30 punts per sota de la mitjana catalana: 27,5. El PIB d'un anoienc és un 72,5% del nacional.

El Fòrum Empresarial d'enguany, centrat en el talentLes dades de l'Idescat només mostren a nivell de ciutats les superiors a 50.000 habitants, de manera que cap vila de la comarca hi apareix. En global, el PIB de l'Anoia el 2015 era de 2.464,4 milions d'euros. L'Anoia, amb 10.000 habitants més, queda per darrere de l'Alt Penedès, que en aquesta estadística té un PIB de 2.934,3 milions, el que significa uns 27.800 euros per habitant.

El PIB de l'Anoia era de 2.331 milions d'euros el 2011 i es va contreure el 2012, l'any més dur de la recessió, però des d'aleshores s'ha elevat gradualment. De tota manera, aquest PIB -fet en base del 2010- no s'ha acostat en cap moment a la mitjana catalana. Després del Berguedà, és la comarca barcelonina amb un PIB més baix.

 

 


2 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

10 d'agost 2018.12:42h

Respondre

Val a dir que aquests dades son coherents amb els resultats de l’estudi “Índex ADEPG-FEPG 2017 de competitivitat territorial” publicat per la Federacióó Empresarial del Gran... Llegir més Penedès (Garraf, Alt i Baix Penedès).

Pel que fa a l’Anoia, revela que tres la caiguda constant de l’índex “General” (tres analitzar 45 factors de competitivitat), des de la posició 14 (2003) a la 25 del ranquing (2014) de les 41 comarques, darrerament es va iniciar una recuperació a posicions més favorables 22 (2015) i 18 (2016).

Una competitivitat territorial en la què té un pes elevat la competivitats industrial, que l’Anoia ha anat perdent, per la qual cosa es requereix potenciar els “factors de producción”, interns i externs, amb la complicitat de tots els agents implicats (polítics, empresarial, sindicals, professionals, socials, etc).

Entre els factors claus les infraestructures de transports i comunicacions; a tall d’exemple, un EIX DIAGONAL, entre Manresa – Igualada – Vilafranca, majoritariament amb trams 2 X 1, hipotecaria la competivitat de l’Anoia, durant dècades, per INSUFICIENT I PERILLOSA.

Per a més informació de la noticia de l’estudi esmentat:

http://www.fegp.cat/cat/indicadors_adeg.php

J

Joan Giner ITV

Igualada

7 d'agost 2018.09:41h

Respondre

Tranquils, ara el Sr. President de la Diputació hi posarà remei...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.