TORNAR

Una quinzena d'anoiencs completen la seva formació en el sector del metall

La Mancomunitat i la UEA valoren els alts nivells d’inserció laboral del programa ReinMET

economia
Divendres, 31 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La indústria té un pes molt més alt en el PIB de l'Anoia que en altres comarques i dins la indústria, el sector del metall és al territori el que més treballadors ocupa. L'administració i les empreses han ficat la banya per aconseguir proveir les empreses amb operaris qualificats i, a la vegada, oferir a persones una formació en un sector amb alta ocupabilitat. Això s'ha traduït en el programa ReinMET.

L'aposta per la formació en el metall és a punt de donar fruits. La primera promoció d'alumnes, que al novembre van inscriure's al programa del sector metal·lúrgic anoienc ReinMET, promogut per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), està acabant aquests dies les seves 80 hores de pràctiques laborals en empreses, després d'haver rebut 300 hores de formació en manteniment industrial.

El sector del metall, punter a la indústria anoiencaEls ajuntaments que formen part de la Mancomunitat, la UEA, el gremi local del metall i les diferents empreses del sector, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són els organismes que impulsen conjuntament aquest programa, que persegueix enfortir i contribuir a l'impuls del Metall anoienc, fomentant la recuperació de la capacitat professional i productiva en tasques d'especialització dels alumnes assistents. Durant la fase de planificació del projecte, els impulsors es van fixar l'objectiu d'aconseguir que, de la quinzena de participants en la formació resultant de la fase de diagnosi, com a mínim vuit arribessin a inserir-se en el mercat laboral.

Els resultats no s'han fet esperar. Durant la pròpia evolució del curs, set persones ja van trobar feina; cinc participants han finalitzat les pràctiques, dues les estan realitzant i un d'ells les iniciarà durant la pròxima setmana. El projecte ReinMET s'adreça a persones més grans de 25 anys, amb un mínim d'un any d'experiència laboral, amb graduat en ESO o graduat escolar i que es trobessin en situació de desocupació. Durant el curs han adquirit coneixements de metrologia, mecànica, mecanització, soldadura, electricitat, pneumàtica, hidràulica i formació i orientació laboral, en tot un seguit de classes que van tenir lloc a l'Institut Milà i Fontanals i a l'Aula de Pneumàtica d'Ig-nova Ocupació.

El coneixement s'ha completat amb pràctiques en set empreses metal·lúrgiques de l'Anoia. Quan finalitzi el període de pràctiques, les empreses podran accedir a bonificacions en la contractació d'aquests alumnes. Demanda de professionals formats La gerent de la UEA, Paula Arias, posa en valor el fet que "aquest projecte ha estat possible per la implicació de les empreses del Metall, que han estat treballant i plantejant les necessitats i possibilitats pel sector, també en l'àmbit de la formació ocupacional".

Des de la sectorial metal·lúrgica de l'entitat, la UEAMetall, es remarca la predisposició a seguir treballant amb les administracions per avançar
conjuntament, tenint en compte el fet que el propi sector detecta una manca real de professionals formats de manera adequada.  Àngels Chacón, delegada de l'àrea d'Ocupació de la Mancomunitat, recorda que "els objectius de ReinMET passen per crear espais de col·laboració público-privada com a estratègia d'intervenció territorial en el desenvolupament econòmic local; donar suport a l'activitat del sector metal·lúrgic per contribuir a millorar la situació econòmica, l'ocupació i la cohesió social a la comarca".

El programa també vol promoure la inserció de col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral; cobrir el dèficit de professionals en el sector metal·lúrgic; desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector que permeti als alumnes accedir a diferents oportunitats d'inserció laboral amb l'adquisició d'unes competències que responguin a les necessitats del sector; i desenvolupar un itinerari d'inserció laboral fonamentat en la formació pràctica i el contacte permanent amb les empreses del sector metal·lúrgic comarcal.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.