TORNAR
PUBLICITAT

Els representants de la Mancomunitat es troben per valorar l'Oficina de Captació d'Inversions

La línia de treball a seguir és intensificar la relació amb els clusters per facilitar l’arribada de capitals

economia
Dimarts, 29 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Oficina de Captació d'Inversions de la Mancomunitat es va establir fa tres anys per coordinar els esforços en matèria d'atreure nous capitals a l'Anoia. Els set municipis anoiencs de la MICOD s'han reunit aquest mes per fer balanç.

L'edifici consistorial de Jorba va acollir la comissió de seguiment de l'Oficina de Captació d'Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena. La reunió, que se celebra tres cops l'any i és itinerant al territori, va reunir l'alcalde de Jorba, David Sánchez, els batlles Santi Broch i Joan Serra, de la Pobla i Castellolí, i representants polítics i tècnics d'Òdena, Santa Margarida de Montbui, Igualada i Vilanova del Camí, tots ells municipis que integren la Mancomunitat. També van formar part de la reunió representants de la Comissió de Captació d'Inversions de la Unió Empresarial de l'Anoia, l'Associació de Polígons dels Plans, Grup Carles i l'equip de coordinació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena.

La reunió entre els alcaldes i representants de la MICODEn la trobada, es van presentar les noves incorporacions de l'entitat, que contribueixen a millorar la cerca d'oportunitats d'atracció d'inversions al territori. També es va presentar l'informe de l'Oficina de Captació d'Inversions Empresarials, on s'estableix el total de peticions de naus i solars rebuts durant el passat exercici; les fires i missions realitzades i pendents a realitzar aquest 2018, i les futures línies d'acció de l'entitat. Des de l'Ajuntament d'Igualada es va fer èmfasi en el servei Reempresa que el municipi ofereix, com a eina per a no perdre potencial i donar continuïtat a projectes empresarials del territori.

Ara per ara, les línies d'actuació de l'entitat se centren en continuar treballant amb clústers i associacions per a potenciar la inversió a la comarca. Alhora es pretén seguir treballant per la captació d'inversió de sectors consolidats al territori, com són el tèxtil, el motor i el paper, i alhora fer una aposta per a captar-ne de nous, com el sector de la logística, que està passant per una molt bona situació amb una pujada de les inversions a Catalunya. L'Oficina de Captació d'Inversions destaca com a grans oportunitats d'inversió al territori la competitivitat en preus respecte l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la proximitat a importants centres logístics catalans i les futures inversions estatals en els eixos de comunicació, com l'autovia A2, que potenciaran molt més les connexions. La propera comissió de seguiment tindrà lloc entre el setembre o octubre d'aquest 2018.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.