TORNAR

El sector paperer es reuneix a la Pobla per reclamar una formació específica

Plantegen recuperar el mòdul formatiu de ”tècnic en operacions de procés de pasta i paper”

economia
Dijous, 6 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El sector paperer es va trobar a l'Anoia per plantejar la recuperació d'una formació específica dels seus operaris. Els assistents es van marcar la prioritat que la manca de professionals formats no es cronifiqui. La Unió Empresarial traslladarà a l'administració aquestes aspiracions en properes trobades. 

Una trentena d'empreses del sector del paper i el cartró d'arreu de Catalunya es van trobar la setmana passada a la Pobla de Claramunt convocades per la patronal Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) per debatre la necessitat que té el conjunt del sector d'una formació professional i superior adequada a les necessitats de les pròpies empreses. Fins fa uns anys existia a Igualada i Tolosa (País Basc) un mòdul formatiu de "tècnic/a en operacions de procés de pasta i paper", però fa uns anys el ministeri d'Educació va decidir suprimir-lo. Aquesta decisió està provocant, ara, que les empreses es trobin amb dificultats per trobar personal format, una mancança que a la llarga encara es pot agreujar més.

La trobada dels empresaris paperers, la setmana passadaJordi Mercader Barata, membre del Consell Assessor de la UEA, destaca que "el sector paperer té dificultats per trobar nous treballadors correctament formats" tant des del punt de vista d'ensenyaments superiors com de formació professional. Tot i la demanda de personal format, "hem d'acabar contractant gent formada amb estudis generalistes per després formar-la nosaltres, i això ens limita el creixement".

Les empreses es van emplaçar a concretar quines demandes en formació necessitarien veure satisfetes. Totes plegades es recolliran en un document, que la UEA s'encarregarà de traslladar als organismes competents. Les empreses assistents a la trobada, que conjuntament arriben a facturar més de 700 milions d'euros, es marquen millorar la visibilització del sector i establir una coordinació amb la patronal estatal del paper i la cel·lulosa, ASPAPEL. El president de la Unió Empresarial, Blai Paco, afirma que ASPAPEL "juga un paper molt important a nivell general, i ara nosaltres del territori podem incidir en d'altres aspectes que també poden contribuir a millorar la competitivitat de tots plegats". Per últim, els participants també van reclamar l'abaratiment dels costos de l'energia per afrontar millor la competència amb les empreses europees del sector.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.