TORNAR

La Torre modifica els comptes del 2017 per encabir noves inversions

Els diners que s’afegeixen al pressupost es destinaran a millores en equipaments i carrers

economia
Divendres, 7 abril 2017. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern que encapçala el demòcrata-cristià Jaume Riba ha activat una modificació a l'alça dels pressupostos. Els diners addicionals s'obtenen dels romanents acumulats de tresoreria, a més d'un préstec i contribucions especials.

En el darrer ple, l'Ajuntament de la Torre de Claramunt va aprovar una modificació del pressupost per a aquest 2017 per incorporar tres noves inversions: la instal·lació d'una caldera de biomassa a l'escola Torrescasana (Vilanova d'Espoia), l'obra d'arranjament d'un mur a les Pinedes de l'Armengol i la urbanització del carrer de les Eres.

El ple en el que es van aprovar els pressupostos inicialment, el desembreEl govern que encapçala Jaume Riba ha apostat fort especialment per la instal·lació de la caldera de biomassa, una inversió de caràcter sostenible que es va aprovar l'any passat i que es vol executar aquest estiu. El finançament d'aquestes inversions es farà mitjançant la concertació de préstecs, amb contribucions especials, i amb recursos propis de l'Ajuntament provinents del romanent de tresoreria que ha anat augmentant els últims anys; l'any 2010 era de prop de 200.000 euros i ara està situat vora els 700.000.

Baixen les despeses de manteniment

La corporació municipal ha optat els últims anys per fer inversions que suposin una disminució en les despeses de manteniment. Per això aquest exercici continuarà amb inversions en aquesta línia, com la renovació de la xarxa d'enllumenat públic mitjançant el sistema de leds o l'adequació d'espais, d'equipaments públics i vehicles per reduir-ne els costos de manteniment. La prioritat del govern municipal durant aquests anys ha estat "la reducció dels impostos i una disminució i racionalització de la despesa de funcionament i manteniment dels serveis públics". La premissa, però, és "no disminuir els serveis prestats als ciutadans ni la seva qualitat i mantenir els ajuts en matèria social i les subvencions a les entitats del poble". 

La salut econòmica de l'Ajuntament és bona segons els indicadors que hi ha: es compleixen totes les ràtios fixades per l'estat i es fa un esforç per reduir progressivament l'endeutament (amb una ràtio del 41,5% a desembre de 2016) i per complir els terminis legals de pagament a proveïdors.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.