TORNAR
PUBLICITAT

Tous aprova un pressupost que frega els 800.000 euros en inversions

El gruix d’inversions es destinarà a la reforma dels carrers del nucli antic

economia
Divendres, 17 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern va aconseguir en el darrer ple l'aprovació inicial dels pressupostos. La proposta dels comptes municipals per l'any 2017 va passar el primer tràmit en ser aprovada inicialment per cinc vots a favor (ERC) i una abstenció (CiU); la resta de regidors no van assistir al ple. Els comptes municipals per a aquest any s'han equilibrat amb un total de d'ingressos i de despeses de 2.134.317,25 euros. En aquest total, més d'un terç va destinat a la inversió. El pressupost d'inversió augmenta significativament fins als 791.391,69 euros. 

Les xifres reflecteixen les prioritats establertes per l'equip de govern, amb "l'objectiu bàsic de consolidar i augmentar la despesa de servei dels veïns i el seu benestar així com la qualitat de vida del municipi". Es veuen reforçades les partides d'atenció a la gent gran, polítiques de joventut, ensenyament, aula municipal de formació, entitats, cultura i benestar social: les despeses destinades a aquestes polítiques suposen un import de 528 euros per habitant .

Un altre prioritat destacable per aquest 2017 és executar el gruix de la inversió de millora urbanística de l'espai públic tot incidint en la conservació de l'espai privat, amb l'objectiu de finalitzar la Llei de Barris.  La incorporació de l'obra d'urbanització del carrer Carretera es realitzarà una vegada signat el conveni amb la Diputació de Barcelona a primers d'estiu i suposarà duplicar aquesta previsió inicial. Les principals inversions corresponen a l'adequació de carrers del nucli antic (c/Horts, c/Sentfores i c/Sota Castell) i la concessió d'ajuts per la rehabilitació d'habitatges, l'adequació de la plaça Fàtima, l'adequació de la pista de Bàsquet i Futbol Sala. Els comptes preveuen la realització d'un projecte bianual (2017-2018) de pressupostos participatius amb una dotació de 60.000 euros. Les actuacions es concretaran amb trobades veïnals al llarg d'aquest 2017 establint les prioritats de manera consensuada. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.