TORNAR

La UEA Inquieta tanca un any en el que ha tractat el lideratge empresarial en femení

Joana Amat ha estat la darrera ponent d’aquesta sèrie de trobades

economia
Dimecres, 20 desembre 2017. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enfocar el lideratge des de la visió i posició de les dones. Aquest és l'objectiu que la Comissió UEA Inquieta es va marcar per treballar al llarg de l'any i el tema sobre el qual han girat tots els actes organitzats aquest 2017 i de la que ara es fa balanç.

La Unió Empresarial fa balanç de l'any de la Comissió UEA Inquieta. Aquest 2017, s'ha focalitzat a diverses figures femenines vinculades al món de l'empresariat com Joana Amat, Maravillas Rojo o Gemma G. Gasulla. L'ens vinculat a la UEA es felicita del desenvolupament dels debats i es fixa l'objectiu de cara al 2018 de seguir parlant del posicionament de la dona d'empresa en l'entorn econòmic.

Joana Amat, en la seva xerrada a la Comissió UEA InquietaLa darrera que va venir a Igualada va ser Joana Amat. La co directora d'Amat Immobiliaris i presidenta de Fidem (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) va fer la ponència "70 anys de lideratge, dificultats i reptes assolits", una xerrada sobre lideratge, dificultats i reptes empresarials des de la seva pròpia experiència personal, com a dona, i també com a professional, sobretot en el món del sector immobiliari. Segons la ponent "observació,
reacció, austeritat i flexibilitat són els eixos d'un bon lideratge", i les pautes que han seguit les germanes Amat per superar els moments menys favorables i fer créixer el seu negoci.

Aquest 2017 la Comissió UEA Inquieta també convidava a Maravillas Rojo, vicepresidenta d'Abacus Cooperativa, i política catalana, en el marc del cicle
"Converses Inquietes", que es va celebrar coincidint amb el dia de la Dona Treballadora. Sota el títol "Dones i iniciativa emprenedora", Maravillas Rojo va parlar de la situació de la dona en general i en el món de l'empresa en especial, afirmant que la situació ha avançat "però no de manera suficient". Per Rojo "les quotes han ajudat, però segons ella el més important és ampliar la visibilitat i la presència de les dones en els càrrecs decisoris per arribar a tenir una participació més equitativa i així disminuir la bretxa salarial existent".

La qüestió del lideratge també va ser el tema sobre el qual va girar el workshop celebrat el maig a càrrec de la coach i formadora executiva Gemma G. Gasulla. Un grup de directives i empresàries de la comarca van treballar en aquest taller valors com l'empoderament, el lideratge innovador, la confiança i la gestió. Des de la Comissió UEA Inquieta es fa una valoració positiva de tots els actes organitzats, i s'afirma que el lideratge és un tema que seguiran treballant.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.