TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova Comerç comença a executar el seu Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus

La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya.

economia
Dilluns, 1 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els comerços associats a Vilanova Comerç han començat a desplegar les accions del nou Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus, mitjançant una campanya realitzada amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya, per promoure la sostenibilitat i lluitar contra el malbaratament alimentari al municipi.

Entre les primeres acciona executades del pla, cal destacar l’elaboració de díptics que s’han repartit pels comerços locals associats a Vilanova Comerç i la difusió d’un vídeo de conscienciació en el qual hi participen diferents comerciants locals.

El nou Pla Integral de Sostenibilitat i de Malbaratament Alimentari també contempla l'impuls de la reutilització per fer front al malbaratament alimentari i per millorar l’eficiència energètica, "aspectes que ajudaran als establiments a millorar la competitivitat i reforçar la seva responsabilitat social" han assenyalat des del consistori vilanoví.

"La millor manera de reduir residus és prevenir-los. Per això des dels comerços associats han començat a posar en pràctica algunes actuacions com eliminar les bosses d’un sol ús, evitar els embolcalls i envasos superflus, implementar la venda a granel o reduir el consum innecessari de paper" han afegit des de l'Ajuntament de Vilanova del Camí.

Des de Vilanova Comerç també volen contribuir "a crear consciència en contra del malbaratament alimentari. Els aliments són un recurs valuós que cal gestionar amb responsabilitat. Tot i això a Catalunya es malbaraten més de 262.000 tones d’aliments aprofitables durant tota la cadena alimentària, des de la producció a la comercialització. Del 38% d’aquest malbaratament en són responsables els supermercats, el 16% el sector de la restauració i el 12% el comerç l’alimentació al detall".

L’Agència de Residus fa una sèrie de recomanacions per reduir aquest malbaratament com propiciar un canvi d’hàbits de compra i de consum o fomentar que els clients dels restaurants, per exemple, puguin endur-se les sobres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.