TORNAR
PUBLICITAT

Foment

societat
Dilluns, 19 desembre 2016. 09:49. Redacció AnoiaDiari.

foment
m. [LC] Acció de fomentar; l'efecte.

fomentar
v. tr. [LC] Promoure la creixença (d'alguna cosa)
v. tr. [LCDonar calor natural (a algú o a alguna cosa)

En pocs dies, hem publicat dues bones notícies dins l'àmbit cultural i associatiu de la ciutat d'Igualada, i totes dues estan relacionades amb la "recuperació" d'uns espais o serveis. La primera bona notícia ha sigut l'adequació de l'auditori de l'Ateneu Igualadí, un espai erm i en desús, que avui ja acull el nou cinema. La capital de l'Anoia, després de tres anys, ja torna a tenir una sala.

Pocs dies després hem publicat la inauguració de les reformes de l'antic i emblemàtic edifici del Casino Foment, ara Casal Popular d'Igualada, després de la fusió de la històrica entitat de la Rambla amb el casal independentista La Teixidora. La rambla igualadina, que havia viscut una època esplendorosa de cafès -que eren el punt de trobada i de moviment a la ciutat- ara pot tornar a bategar amb el nou Foment.

La recuperació del Foment no és, només, una rentada de cara, una façana reformada i una capa de pintura. A part de les obres, hi ha també una renovació humana. El marc és important, i ara és atractiu, però ho és més el contingut, l'activitat, la dinamització de l'espai.

Un espai, obert a tothom i plural, on fomentar l'activitat cultural, on fomentar la participació, on fomentar el debat, el diàleg, la tertúlia; on fomentar les relacions intergeneracionals; on fomentar el teixit de complicitats i vincles entre entitats; on fomentar la construcció d'una nova i millor ciutat, d'una nou i millor país. Un espai on promoure la creixença.

Com en la majoria d'aquests casos, la recuperació de l'antic Foment ha estat possible gràcies a la feina i la a dedicació altruista i a l'ombra d'un grup de persones, a la seva tossuderia, a la seva constància i tenacitat, al seu seny i a la seva rauxa. Calor natural.


1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

23 de desembre 2016.00:46h

Respondre

Estic segura que serà un espai que generarà altra vegada ”vida” en aquesta Rambla que la gent de la meva generació havia viscut amb molta intensitat. Feia i farà goig. Desitjo molta sort... Llegir més a la Teixidora però especialment les persones (m’han dit que de comarques lleidatanes) que tiraran endavant l’establiment ! I gràcies

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.