TORNAR

Un motor per a la comarca

societat
Dilluns, 21 març 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El món del motor ha estat el que ha generat més ressò en l’àmbit internacional pels esportistes anoiencs. Viladoms, Bou, Monleón, Mireia Conde, els prometedors germans Seuba, Àlex Haro, Josep Bassols en el seu moment, segueixen el camí que van marcar temps enrere el mític Rossend Touriñán o Josep Maria Garrofé. El motor discuteix a la nostra comarca l’hegemonia de la pilota. I en el cas de tots aquests esportistes i d’altres, la seva excel·lència s’ha assolit des de la base. No han tingut regals, sinó que han partit des de la humilitat, amb el seu talent com a únic capital i saben que al final de les seves carreres no tenen la vida solucionada.

Són la punta de l’iceberg dels centenars de persones a l’Anoia que viuen bona part del seu oci sobre les rodes i el motor. Fins ara, les colles només tenien els boscos i les esplanades per córrer i posar-se a prova, però en els darrers quinze anys hi ha hagut un canvi substancial. A través d’un esforç personal i econòmic, no exempt d’errors, s’ha aconseguit ubicar a Castellolí dues grans infraestructures que poden conjuminar la tradició i el know how de la comarca amb el motor.

El circuit de Castellolí, el Parc Motor, ofereix unes possibilitats immenses per atreure activitats relacionades amb aquest món. Les firmes automobilístiques ja el tenen a l’agenda i no és infreqüent veure grans marques rodant pel seu asfalt per a provar els seus vehicles. Al voltant del Parc Motor s’hi ha articulat una important oferta d’oci que sembla començar a enlairar-se. Al costat, s’hi erigeix el Campus Motor, la inversió més important feta mai pel Consell Comarcal, que s’ha d’erigir en l’epicentre del desenvolupament de tecnologies i el seguiment dels projectes empresarials relacionats amb el motor.

Els resultats es fan esperar. Però l’Anoia té matèria primera de sobres, exactament, aquests centenars o potser milers d’homes i dones que estan consagrats a viure el motor. D’aquest planter ja n’ha sortit un bon grup de figures i ara, amb les infraestructures que es disposen, es pot fer un pas més. La important xarxa de concessionaris i tallers de l’entorn anoienc no poden deixar perdre tampoc aquests aficionats i aquests equipaments que han costat tant i als que cal donar un sentit. Després del tèxtil i la pell, la comarca passava una crisi d’identitat sense conèixer les seves altres potencialitats.

Els talents naturals que sorgeixen en el món del motor i els serveis que cal tenir i mantenir per satisfer aquesta demanda demostren que aquests equipaments són necessaris. I també és necessari un debat serè sobre la interacció entre aquesta afició pel motor i el nostre entorn natural, un altre tresor que l’Anoia no pot deixar perdre.

Aquest és l'editorial que podeu llegir també a l'especial en paper #ADMOTOR que acaba de publicar AnoiaDiari i que podeu trobar a bars i establiments de la comarca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.