TORNAR

Igualada engegarà accions formatives que cobreixin les demandes d’ocupació de TIC, Química i Metall

Espai patrocinat per

Hi ha una demanda de 40 llocs de treball no coberts cada any en aquests sectors

Empresa
Dijous, 3 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

De la mà d'aquests sectors s’adeqüen les propostes formatives a la ciutat perquè els joves igualadins puguin accedir a cobrir aquesta demanda.

L'Ajuntament impulsarà accions per a cobrir les demandes de professionals qualificats que presenten tres sectors econòmics de la ciutat que avui experimenten una dinàmica creixent. La tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, indica que es farà un esforç especial en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), el del Metall i el de la Química per a que disposin de personal preparat per a cobrir diferents funcions "de manera immediata". El consistori calcula que, en conjunt, actualment hi ha més de quaranta llocs de feina no coberts cada any.

El Campus Universitari d'Igualada, situat al Pla de la MassaEl consistori vol col·laborar amb aquests sectors i d'altres com el del tèxtil i el de l'adoberia, no només per a ajudar-los a incrementar la seva competitivitat, sinó per impulsar a la Conca d'Òdena aquelles accions de formació ocupacional, formació integrada, formació professional i formació universitària que contribueixin a cobrir la demanda. Chacón insisteix que "estem fent un esforç per fer veure als nostres joves que, en el moment decisiu en què decideixen cap a on orienten el seu futur professional, a la seva ciutat disposen de sectors professionals amb futur que els necessiten, que els poden ocupar ràpidament i que, a més, tenen a l'abast propostes formatives que els facilitaran l'accés a aquestes empreses".

A banda dels estudis de grau vinculats a l'Enginyeria Química i l'Organització Industrial que històricament s'imparteixen al Campus Universitari, destaquen alternatives que s'han generat en paral·lel a l'evolució de la demanda dels col·lectius empresarials, com el doble grau en ADE Industrial; el cicle formatiu de Tècnic en Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils; la formació de Teixits i Confecció del programa Reintext; les formacions en Soldadura, en Auxiliar de Magatzem o en Mecànica Hidràulica d'Anoia Activa; els cursos d'Auxiliar de Magatzem i de Dependent/a de Moda i Complements del programa Joves per l'Ocupació; els cursos de Comercial Export, d'Administració i Back-office, de Gestió de Producció, de Personal Shopper i de Joves Creadors del programa Innovadors; o els Certificats de Professionalitat en Anglès o en Transport i Distribució. Són alguns exemples que destaquen per la seva directa vinculació amb la preparació de perfils sol·licitats.

Actualment, són més de 300 els joves que participen en les diferents propostes formatives no universitàries. En el marc de la cinquena Setmana de l'Ocupació Prepara't i del nou Prepara't Jove, impulsats per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i l'Ajuntament, enguany s'està posant especial èmfasi en la difusió d'aquesta casuística entre els joves i entre els adults que, o bé busquen feina o bé volen reorientar la seva carrera.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.