TORNAR
PUBLICITAT

El Parcmotor de Castellolí, tecnològicament connectat

Espai patrocinat per

La companyia Cellnex Telecom equiparà el circuit amb infraestructures i tecnologia perquè els usuaris i clients de la instal.lació puguin desenvolupar-hi nous productes i serveis vinculats a la mobilitat intel.ligent i al vehicle connectat

Empresa
Dissabte, 28 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb l’objectiu és convertir el Parcmotor Castellolí-Barcelona en un referent tecnològic amb un ecosistema integrat d’innovació en l’àmbit del vehicle connectat i autònom, la companyia Cellnex Telecom dotarà el circuit d’una xarxa inalàmbrica amb cobertura a tot el recinte que permetrà la connectivitat entre vehicles, càmeres d’alta definició pel seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades per a la transmissió de dades de telemetria, veu i vídeo; així com també una xarxa IoT (Internet of Things) i banda ampla. 

 

Dimecres passat, 25 d'octubre, el director d’Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex, Oscar Pallarols i el president  del Parcmotor, Xavier Bartrolí van signar l'acord que permetrà que el Parcmmotor sigui un equipament tecnològicament connectat. A l’acte també hi assistí l’alcalde de Castellolí, Joan Serra i el director general de Promoció Econòmica de la Generalitat, Albert Castellanos.

Oscar Pallarols, director d’Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex, ha destacat que “l’acord amb els gestors del circuit de Castellolí s’inscriu en les diferents línies de treball de Cellnex en relació a la connectivitat d’objectes i persones en mobilitat. L’internet de les coses, la connectivitat mòbil –amb especial èmfasi en tot el que afecta al vehicle connectat–, i el paper que en un futur proper jugarà també el 5G amb uns requeriments molt específics en termes de velocitats, temps de resposta, densitat de la xarxa de transmissió, etc.. Parlem d’un ecosistema de tecnologies innovadores que cal provar en entorns que reprodueixin al màxim l’experiència real i quotidiana. El Parc Motor Castellolí-Barcelona reuneix les condicions per fer-ho possible.”  

Per la seva banda, el president del Parcmotor, Francesc Xavier Bartrolí ha agraït a Cellnex la seva aposta pel circuit i ha destacat que “Aquest acord signat avui és el primer pas en la nova estratègia de posicionament que ens hem marcat com a nous gestors del Parcmotor Castellolí-Barcelona. Ens volem convertir en una referència a curt termini en innovació al servei de les marques del sector de l’automoció i la mobilitat. L’acord amb una companyia líder com Cellnex suposa un gran pas per a nosaltres i ens apropa a aquesta fita. Junts  comencem plegats un camí apassionant i de futur extraordinari”.

El director general de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha posat en valor la col·laboració público-privada i ha afegit que aquest “és el tipus de resultat que ens agradaria que sortís a cada territori en el marc dels Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial que s’impulsen des de la Generalitat, amb l’objectiu de permetre que a nivell local es tirin endavant projectes d’innovació”.

Joan Serra, alcalde de Csstellolí, ha volgut agrair en nom del municipi de Castellolí a tothom que ha fet possible arribar a aquest acord per convertir Castellolí en un referent mundial en el món del vehicle connectat i autònom.  Serra també ha posat l’accent en l’impuls econòmic i laboral que Cellnex pot aportar no només al municipi de Castellolí, sinó a la comarca de l’Anoia “l’Anoia és una de les comarques amb més atur de Catalunya i estem convençuts que l’arribada de Cellnex al Parcmotor de Castellolí serà un impuls positiu pel territori”. 

Jordi Mas, president de la Fundació Catalana per l’esport del motor, ha explicat que “aquest acord amb Cellnex obrirà moltes portes: vindran més contractes i més acords amb altres empreses que donaran vitalitat al Parcmotor”.

Cellnex Telecom és el principal operador independent europeu de infraestructures de telecomunicacions, amb una cartera de més de 21.000 emplaçaments. La companyia està present i opera a 6 països: Espanya, Itàlia, França, Holanda, Regne Unit i Suïssa. El negoci de Cellnex s’estructura en quatre grans àrees: infraestructures per a telefonia mòbil, xarxes de difusió audiovisual, serveis de xarxes de seguretat i emergència, i solucions per a la gestió intel.ligent de infraesctuctures i serveis urbans (smart cities i “Internet de las Coses” (IoT). Cellnex Telecom va obtenir uns ingressos de 707 millons d’euros el 2016 (+15%) i un ebitda de 290 millons (+23%). Aquesta companyia equiparà el circuit del Parcmotor de Castellolí amb connectivitat de banda ampla, el desplegament d’una xarxa inalàmbrica amb cobertura a tot el recinte - que permetrà la connectivitat entre vehicles -, càmeres d’alta definició  pel seguiment de vehicles en pista i unitats embarcades en els propis vehicles per a la transmissió de dades de telemetria, vídeo i veu; també una xarxa d’IoT (Internet of Things) basada en tecnologia LPWA Sigfox, i la gestió i l’anàlisi de dades, entre d’altres. Tot sota la premisa d’una gestió energètica eficient, ja que tota la infraestuctura desplegada per Cellnex s’auto abastirà mitjançant energia eòlica i/o solar. En el marc del projecte, Cellnex també preveu probar i desenvolupar en el Parcmotor noves solucions tecnològiques i serveis de futur vinculats a la connectivitat (IoT, 5G i vehicle connectat/autònom), especialment dissenyats per a entorns no urbans o semi rurals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.