TORNAR

El sector de la logística a l'Anoia mostra la preocupació "pels alts costos del transport"

Espai patrocinat per

La UEA reuneix a representants de l’àmbit que reclamen acabar també la Ronda Sud

Empresa
Dijous, 16 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La logística a l'Anoia encara els propers anys amb importants expectatives de creixement. Aquesta va ser una de les sensacions del fòrum sectorial que va celebrar recentment la Unió Empresarial, tot i que els representants de les firmes assenyalen moltes assignatures pendents, tant en infraestructures com en facilitats per a les empreses.

Professionals i representants del sector de la logística i el transport van reunir-se en el marc del Fòrum Empresarial 2017 organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia per tal de detectar les necessitats i oportunitats de les empreses. Entre les principals reivindicacions de la trobada destaca la "manca de personal especialitzat", la manca d' una oferta formativa especialitzada, i sobretot la queixa pels costos elevats que han de suportar.

La reunió de les persones vinculades al sector, al Kubb, de Sant Jaume SesoliveresAmb tot, els assistents van coincidir en afirmar que el sector del transport i logístic té molt bones perspectives de futur i preveu una creixent importància estratègica donat el seu important pes en l'economia i el desenvolupament del país. El empresaris que van assistir al Fòrum sectorial van afirmar que el futur del sector passa per la col·laboració entre les empreses, la especialització i sobretot la necessitat d' actuar com a lobby per a reivindicar els seus interessos. També van destacar la necessitat d' adaptació als canvis que està comportant l'increment de les vendes per Internet, un factor que potenciarà el transport logístic i especialment els negocis de paqueteria i missatgeria.

A nivell comarcal es van fer paleses algunes mancances com la falta de naus amb moll de càrrega, el fet que els polígons no estiguin adequats per a la circulació i accés de camions de gran tonatge, o la inexistència d'un pàrquing adequat de camions. També es va tractar el tema de les comunicacions viàries reivindicant la connexió de la Ronda Sud fins a Sant Genís, i com a part positiva van destacar la ubicació de l'Anoia "com a estratègic i privilegiada".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.