TORNAR
PUBLICITAT

La UEA tractarà la revolució 4.0 a l'Anoia

Espai patrocinat per

Entre els ponents, Josep Maria Ganyet, que explicarà com evolucionen les marques tecnològiques

Empresa
Divendres, 6 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La digitalització ha entrat de ple en la indústria tradicional i a la comarca ja hi ha algunes empreses que han entrat en aquest nou paradigma econòmic. La UEA organitza una jornada per donar a conèixer les possibilitats de les 'smart factories'.

La Unió Empresarial prepara a Mont-Àgora una matinal dedicada a les empreses anoienques que es volen sumar a la revolució 4.0. Està prevista pel matí del dijous 19 d'octubre i té la coorganització del Col·legi Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), Enginyers Industrials de Catalunya-Catalunya Central, l'associació TICAnoia i l'Escola d'Enginyeria d'Igualada (EEI). Gràcies a la implicació de tots aquests actors, al llarg de tot el matí una sèrie d'experts exposaran quines són les claus d'aquesta nova revolució industrial, alhora que es mostraran una gran varietat de casos pràctics d'empreses, amb la voluntat que serveixin d'exemple per al conjunt del teixit empresarial de la comarca.

Entre el grup de ponents, hi ha el Director de Programes Públics d'Eurecat, Joan Guasch, el director acadèmic del màster en Indústria 4.0 de la UOC, Pere Tuset-Peiró, i el coordinador del grup de treball Software d'Integració d'Enginyers Industrials de Catalunya, Michael Loughlin. La jornada també comptarà amb una taula rodona conformada per diversos exemples concrets d'empreses que ja han entrat de ple en la Quarta Revolució Industrial, com Indústrias Puigjaner/Denn -guanyadors del Premi Indústria 4.0-, Funosa, Schneider Electric, Horizons Optical i Makers Igualada-Projecte Ignius.

A la jornada hi haurà l'etnògraf digital i divulgador Josep Maria Ganyet, que explicarà cap on està evolucionant el món, ja sigui a nivell d'usuari, ja sigui a nivell d'empresa: com Apple està utilitzant la intel·ligència artificial per crear "l'iPhone invisible", com la Roomba farà que adaptem les nostres llars a les seves pròpies exigències, com Facebook es basa en les nostres experiències per anar millorant dia a dia, com Amazon utilitza els robots per millorar la logística, com tothom pot estar exposat a un atac digital... Totes les noves tecnologies són les que ja han canviat per complert les pautes de consum existents fins ara, i com tot aquest canvi és el que està impulsant la indústria a reconvertir-se.

Un dia pensat per poder conèixer de primera mà les últimes tendències en la indústria global i com s'apliquen en l'entorn més proper. Gratuïta prèvia inscripció a http://www.uea.cat, està especialment adreçada a empresaris, directius, enginyers, treballadors i estudiants en general que vulguin formar-se una idea precisa de com seran -i són- les tecnologies 4.0.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.