TORNAR

Els 18 alumnes vilanovins que fan el DELF de francès treuen un 8 de mitjana

Tots els examinats han aprovat aquest examen de competències bàsiques

ensenyament
Divendres, 23 juny 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El centre fins fa pocs anys presentava uns tres o quatre alumnes a la prova i el 2016 ja eren 12. A l'Estat espanyol no és obligatori l'estudi d'una segona llengua estrangera.

L'Institut Pla de les Moreres ha conegut aquesta setmana, amb satisfacció, les valoracions de les proves DELF (B1) de francès, un certificat oficial equivalent al nivell 3 de l'Escola Oficial, en el que s'hi van presentar 18 alumnes del centre: 11 de 4t d'ESO i 7 de Batxillerat. Els alumnes s'examinaven de les quatre competències bàsiques de la llengua: comprensió oral i escrita, producció oral i escrita. I el resultat no podia haver estat més positiu, els 18 alumnes han aprovat i a més a més ho han fet amb una nota mitjana de 8.

La professora Marta Bartrolí i el director Pep MartíAmb aquesta nota mitjana, s'han superat les expectatives de la professora de francès Marta Bartrolí, que era conscient de la dificultat de la prova. "No obstant, diu Bartrolí, el grup de 4t era molt potent i jo els hi he exigit molt". La docent explica, sobre els seus alumnes, que "alguns van començar fa pocs anys sense saber ni una paraula de francès i l'evolució ha estat increïble". El centre ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu: habitualment presentava tres o quatre alumnes, aquells que es considerava que estaven preparats per superar l'examen. L'any passat ja es van presentar 12 alumnes i aquest any, amb el compromís explícit dels alumnes de 4t d'ESO, se n'han presentat 18.

Estudiar una segona llengua estrangera té caràcter optatiu, a diferència d'altres punts d'Europa on és obligatori. Això, diu Marta Bartrolí, suposa un greuge comparatiu i un desavantatge per als nostres alumnes. "Molt abans que la Generalitat adoptés aquestes proves i lliurés un certificat oficial, l'institut ja examinava als seus alumnes de manera lliure", explica la professora. El director de l'Institut Pla de les Moreres, Pep Martí, també ha fet un reconeixement a la tasca i l'esforç compartit entre la professora i l'alumnat de francès. Aquests resultats els omplen de satisfacció i demostren "la qualitat de l'ensenyament de l'institut vilanoví".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.