TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament confirma que s'han mantingut tots els concerts educatius en centres d'Igualada

L’exercici anterior, dues escoles van perdre el concert en un dels seus cursos

ensenyament
Dissabte, 12 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El descens demogràfic dels darrers anys posa en tensió la continuïtat de les línies de les escoles públiques d'Igualada. De retruc, també suposa menys alumnes a les aules de les escoles concertades i posa en perill assolir els mínims perquè la Generalitat atorgui el concert educatiu.

Les escoles concertades de la comarca no perdran cap dels ajuts que atorga la Generalitat, és a dir, els concerts. La regidora Patrícia Illa, de l'Ajuntament d'Igualada, confirma que aquest curs 2016-2017 cap dels centres patirà la retirada de les subvencions del Departament d'Ensenyament. A mitjans de setembre, de fet, ja es considerava que "s'havien salvat", a manca que l'administració catalana fes el promig definitiu d'alumnes per curs que marca el topall de les ajudes. Si bé la regidora admet que enguany s'ha pogut evitar tancar cap línia d'escola pública i no s'ha perdut cap concert, resistir de cara als propers cursos serà un repte. La davallada demogràfica es comença a palesar i ja es va traduir fa uns anys a les escoles bressol. 

Illa, regidora d'Ensenyament d'IgualadaEl 2015 van néixer a la comarca 200 nens menys que tres anys abans. La tendència a la baixa ve de principis de dècada. Patrícia Illa assegura que "per aquest curs 2016-2017 s'han pogut garantir places públiques per a tots els alumnes que ho han sol·licitat".  Sobre la situació de cara al proper curs, l'edil afirma que "som conscients que la natalitat ha baixat moltíssim però la nostra posició sempre serà la de defensar totes les línies que siguin necessàries per tal de garantir una plaça d'escola pública a totes les famílies que ho demanin".

El curs 2015-2016 es van perdre dos concerts educatius: a la jorbenca Montclar i a l'Escola Igualada. Els centres concertats estan treballant des de fa anys en una política de cercar sinergies per evitar l'impacte de la pèrdua d'aquests ajuts i per consolidar l'oferta educativa. En aquest sentit, enguany Mestral i Montclar han començat a funcionar com una sola entitat. S'han registrat com un sol centre. Altres escoles concertades d'Igualada estudien fórmules similars per salvar els concerts d'alguns cursos.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.