TORNAR

L'AMPA del Josep Masclans de Vallbona renova el pati amb materials reciclats

La setmana que ve es podran veure les reformes executades, amb nous elements a l’espai d’esbarjo

ensenyament
Divendres, 11 novembre 2016. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les famílies compartiran dues jornades de treball per instal·lar elements lúdics i pedagògics a l'espai. La setmana vinent, el pati lluirà una nova caseta de fusta amb terra de cautxú, noves cabanes i jocs d'equilibri.

L'Ampa de l'escola Josep Masclans de Vallbona d'Anoia, en col·laboració amb la direcció del centre i el suport de l'Ajuntament del municipi, ha impulsat el projecte de millora del pati del centre escolar. Conscients de la necessitat de dotar de nous elements de joc i aprenentatge aquest espai, les famílies de l'escola van decidir posar fil a l'agulla per a fer-ho possible. Així, van presentar una proposta de millora davant de la direcció del centre, que va implicar-s'hi des del primer moment, fent partícips també els alumnes. Els materials que s'han escollit són reciclats.

Els primers canvis ja es van fer el passat diumengeEl projecte és, doncs, el resultat de la tria de les millors propostes fetes per l'AMPA i pels alumnes, i que van ser aprovades finalment pel consell escolar. Per fer realitat el projecte es duran a terme en total dues jornades de treball, la primera va tenir lloc el passat 5 de novembre i la segona està prevista pel pròxim diumenge, dia 13. Al final d'aquestes dues jornades s'hauran instal·lat una caseta de fusta amb terra de cautxú, una cuineta elaborada amb materials reciclats, un joc d'equilibri construït amb troncs de fusta, i dues cabanes. També s'haurà construït un cotxe fet amb fusta reciclada, i s'hauran pintat diversos jocs sobre el paviment del pati, com un tres en ratlla o dues xarranques, entre d'altres.

Des de l'Ampa s'ha fet una valoració molt positiva del resultat que s'està obtenint gràcies a la implicació i l'enginy de les famílies que hi ha col·laborat, i també per la bona entesa i l'esperit de germanor que s'ha viscut al llarg de la primera jornada. El nou pati de l'escola llueix ara nous colors, i disposa de nous elements, que a través de la seva vessant lúdica dotaran de noves eines pedagògiques l'escola. S'espera que aquests nous elements puguin contribuir, per una banda a la tasca de l'escola com a un dels 481 centres que formen part del projecte Escola Nova 21, una iniciativa col·laborativa de canvi educatiu, que té com a finalitat l 'actualització del propòsit educatiu i les pràctiques d'aprenentatge; i per altra banda, i tenint en compte que per a la renovació del pati s'han fet servir materials reciclats, s'espera que el projecte pugui servir d'exemple pel tema sobre el qual gira la beca Erasmus + de la qual l'escola de Vallbona n'és la coordinadora: el tema de la sostenibilitat. A través d'aquesta beca, l'escola participa juntament amb quatre escoles més, de Turquia, Lituània, Romania i Polònia, d'un projecte d'intercanvi, que de forma transversal, tracta els tema de la sostenibilitat, i treballa com a idioma vehicular l'anglès.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.