TORNAR

El Consell d'Infants de Calaf 2016-2017, constituït

El Saló de Plens es va omplir per aquest entranyable acte

ensenyament
Dimarts, 22 novembre 2016. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Martina Closa Sererols, Nadyin Betancurt Puerta i Biel Passadas Morros són els tres nous membres del Consell dels Infants de Calaf, que s'ha constituït per sisena vegada. En l'acte del passat divendres, es va agrair la tasca dels membres sortints alhora que es va donar la benvinguda als nous membres

En un acte solemne, aquest passat divendres a la tarda va quedar constituït el 6è Consell Municipal d'Infants de Calaf per al curs 2016-2017. Durant l'acte, que va tenir lloc a la Sala de plens municipal, es va donar la benvinguda als tres nous membres del consell, al mateix temps que es va fer un reconeixement als infants que han deixat de ser-ne membres. La regidora d'Ensenyament del consistori calafí, Montserrat Isern, va encetar l'acte donant la benvinguda als presents i destacant la importància del Consell d'Infants com a òrgan de participació. Va posar de manifest que "els ulls d'un infant s'adonen de realitats que ens envolten que els ulls d'un adult, tot sovint, obvia” i, per això, són “una visió més a tenir en compte".

La foto de família amb els nous i els antics membres, al costat del batlle i regidorsSeguidament, va donar la paraula al Cap d'Estudis de l'Escola Alta Segarra de Calaf, Marc Galceran, que va explicar com són escollits els alumnes que formen part d'aquest Consell, tots ells del centre d'educació primària. Enguany, els tres participants que han deixat el Consell, perquè han començat a estudiar a l'institut, són Anaïs Argerich Campà, Alba Esteban Carricondo i Dani Herraiz Vigara. En el seu lloc, han entrat a formar-ne part tres alumnes de cinquè de primària: Martina Closa Sererols, Nadyin Betancurt Puerta i Biel Passadas Morros.

Durant la sessió, els tres joves que finalitzaven el mandat al Consell van llegir un discurs. Després, agraint la tasca duta a terme, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia, els va entregar un diploma de reconeixement. També van llegir un discurs els tres membres entrants i, en acabat, la regidora d'Ensenyament va anar nomenant, un per un, tots els membres del nou Consell, mentre l'alcalde els imposava la medalla acreditativa.

Jordi Badia va cloure l'acte destacant la solemnitat de la constitució del Consell d'Infants ja que, com va dir, “des del govern municipal volem que aquest sigui un òrgan actiu i implicat en la millora constant de Calaf”. Així, l'alcalde va transmetre la idea que des de l'Ajuntament es vol que el Consell vaig més enllà de participacions puntuals i va explicar als seus membres que la seva feina és “observar què succeeix, valorar-ho, emetre opinions, denunciar tot el que cregueu que no es fa prou bé, reivindicar els vostres drets, proposar millores i dissenyar projectes”. L'objectiu final és, segons Badia, que els infants ajudin “a tenir el poble en què tots volem viure”.

24 nens i nenes han format part del Consell

El Consell d'Infants és un òrgan de participació format per set nens i nenes dels cursos de 5è i 6è de l'Escola Alta Segarra, que són escollits pel centre educatiu i actuen de representants de tots els alumnes. La iniciativa, que es va crear fa sis anys, pretén copsar la realitat a través dels ulls d'un infant per tal de tenir en compte necessitats que sovint els adults obvien. També és una bona manera de fomentar un esperit crític i constructiu.

La seva tasca principal és recollir, a través de les diferents classes, opinions i propostes sobre com millorar Calaf. A partir de la informació obtinguda, s'elabora un document on es detallen aquestes mesures. Aquest document es converteix en la carta als reis que els infants llegeixen el dia 5 de gener en acabar la cavalcada. Posteriorment, l'Ajuntament de Calaf estudia les propostes i, en la mesura del possible, les duu a terme.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.