TORNAR

L'escola ha de ser en primer lloc un espai de benestar i acollida

ensenyament
Dijous, 20 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels trets identitaris de la nostra Escola, és que som un espai de benestar i, com a tal, donem la importància que es mereix l'entrada de l'infant, sigui a l'etapa educativa que sigui.

  

Quan l'infant inicia la seva etapa educativa entenem que, per a ell, aquesta nova situació implica molts canvis i experimenta sensacions diferents. Des de l'Escola de l'Ateneu donem el temps que calgui perquè l'infant descobreixi els mestres, els companys, l'espai, una nova rutina i s'hi trobi segur, a gust i ben acollit. I aquest temps el necessita l'infant, les famílies i els mestres.

El nen o nena ha de sentir-se ben acollit, l’educador ha de conèixer, entendre i respondre a les necessitats que li planteja cada infant i les famílies heu de separar-vos del vostre fill o filla estant tranquils i segurs que en la vostra absència restarà ben atès.

L'infant, fins al moment, ha estat en contacte amb els pares i familiars, que li han proporcionat un espai de benestar on s'hi sent segur i protegit i, amb l'entrada a l'escola, se separa per primer cop dels seus referents i es troba immers en una situació desconeguda. Des de l'Escola de l'Ateneu treballem perquè aquests canvis siguin el més tranquils possible i ben aviat pugui sentir-se “com a casa”.

Les famílies també necessiten el seu temps d'adaptació, han de poder tenir el màxim de confiança en els mestres que, dia rere dia i al llarg del curs, compartiran moltes estones i aventures amb els seus fills. Per aquest motiu és molt important fer les trobades conjuntes de l'adaptació (entrevista, dia de jocs, ...) per poder establir un primer contacte i poder-nos conèixer mútuament: la família disposa de l'espai per poder parlar del seu infant, els mestres donen a conèixer l'organització de l'Escola i de l'aula, i l'infant coneix l'espai, el mestre, i veu que els pares i el mestre mantenen relació.

Durant el curs les nostres aules també estan obertes a les famílies. Cada dia se'ls convida a acompanyar els infants i a quedar-se una estoneta jugant, mirant un conte... Volem que les famílies visquin l'Escola amb els seus infants. A mesura que es van fer més grans també gaudeixen de mostrar als pares el que es fa l'aula i fora d'ella. Ens agrada compartir amb els pares sortides i activitats que ens enriqueixen mútuament. El projecte educatiu de l'Escola el fem mestres i pares que volem el millor pels nostres alumnes i fills.

EQUIP DE MESTRES DE L'ESCOLA DE L'ATENEU


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.