TORNAR

L'escola pública es reivindica en un vídeo amb presència anoienca

Carles Puigdemont o Ada Colau, protagonistes d’aquest vídeo promocional

ensenyament
Dijous, 30 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A banda d'aquestes dues col·laboracions, la gravació, conceptualització i edició del vídeo va anar íntegrament a càrrec de la productora igualadina Aixina Produccions Audiovisuals. Els impulsors volen promoure l'educació gratuïta i universal "per evitar la creació d'unes elits".

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha fet una crida per a que -ara, en període de pre-matriculacions- s'aposti per l'educació pública. I ho ha fet mitjançant un vídeo, en què una desena de personalitats que porten o han portat els seus fills i filles a l'escola pública expliquen els motius de la seva decisió i encoratgen el conjunt de la ciutadania a tenir en compte aquesta opció. Un vídeo amb segell igualadí, ja que hi participen tant l'actor Joan Valentí com el cantant Joan Pons, 'd'El Petit de Cal Eril', també vinculat a Igualada. La productora també és de casa nostra: Aixina Produccions. 

Joan Valentí, vestit amb la samarreta de l'institut Badia i Margarit, explica que "en una ciutat petita com Igualada l'escola pública és l'espai on es construeix més comunitat", perquè "nois i noies de procedències molt diverses es coneixen i es relacionen, i això és el que enriqueix un país". Per Joan Pons, l'escola pública "és el lloc perfecte per crear una il·lusió conjunta per ser persones felices, i què millor que en un lloc públic, on ningú depèn de res més que de la comunitat i de la força de la gent".

A més de Valentí i Pons, al vídeo hi sobresurt notablement la presència tant de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com del 130è. president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'entitat vol recalcar el fet que és la primera vegada en la història de la democràcia en què els representants de les dues màximes institucions del país confien en l'escola pública per educar els seus fills i filles, i se'n felicita públicament. La FAPAC veu com un signe de normalitat i progrés democràtic que l'escola de tots sigui realment de tots, i que els representants polítics del conjunt de la ciutadania hi confiïn plenament.

"A Catalunya tenim un gran sistema educatiu en el qual l'escola pública excel·leix d'una manera particular”, assegura el president de la Generalitat, mostrant-se convençut que les seves filles “estan en molt bones mans a l'escola pública". L'alcaldessa de Barcelona, al seu torn, recalca: "si volem una societat més democràtica, més cohesionada, que garanteixi la igualtat d'oportunitats, l'educació en valors comptant amb la diversitat del que és la nostra societat, és imprescindible comptar amb una escola pública i de qualitat".

"Cal apostar per la pública"

Pau Cortès, coordinador de la FAPAC a la Catalunya Central, considera que "és el moment que l'aposta per la pública cal més que mai". Les retallades han afectat "molt" explica i "ha fet que la gent es decantés cada cop més per la concertada. A l'Anoia hi ha escoles d'alta complexitat i cal no estigmatitzar-les". Amb el vídeo volen "remoure consciències amb gent rellevant que porta els infants a la pública".

La lluita, segons Cortés, és "no edificar una escola classista. Altrament, s'està creant una elit. Si ens emmirallem en Finlàndia, que hom pensi que allà el 98% de les escoles són públiques i gratuïtes. L'excel·lència d'allí és, a més, no pagar dues vegades per l'educació".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.