TORNAR

Les escoles públiques d'Igualada mantindran el número de línies el curs 2017-2018

En el cas vilanoví, l’Ajuntament demanarà ampliar un grup

ensenyament
Dimarts, 3 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat el descens de natalitat, l'Ajuntament d'Igualada confirma que es podran mantenir tots els grups que hi ha actualment a les escoles municipals. La regidora Patrícia Illa manifesta també que "les llars municipals tenen assegurat el seu futur a mig termini".

Patrícia Illa, regidora de l'àrea de Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada, ha confirmat a Anoiadiari que de cara al curs 2017-2018 no caurà cap grup a les escoles públiques de la ciutat, ni a infantil ni a primària. Segons l'edil "ens hem reunit ja amb el departament d'Ensenyament per tal d'assegurar que les escoles públiques de la ciutat surtin amb la mateixa oferta formativa" i que ja s'ha rebut la confirmació de la Generalitat. Illa remarca que "era una prioritat mantenir totes les línies d'oferta pública i així s'ha transmès" a l'administració catalana.

L'acte d'obertura al públic d'un dels patis del CEIP Ramon Castelltort, un dels centres municipals d'IgualadaL'agreujament de la caiguda de la natalitat -"considerable" admet Patrícia Illa- fa que el govern entengui que "pot acabar repercutint". De moment no hi ha fixat un topall d'alumnes per a cada classe, ja que "un cop ja tenim garantides totes les línies, serà la pròpia demanda la que ajustarà els grups". De tota manera, Illa manifesta que "hem demanat baixar la ràtio d'alumnes a les escoles d'alta complexitat".

Les llars d'infants, assegurades de moment

La davallada de la natalitat és més acusada els darrers anys. Malgrat això, Illa afirma que "les llars d'infants municipals tenen una alta demanda en tots els seus cursos. Per tant, entenem que tenim el futur garantit a mig termini". La regidora explica que "Hi ha una alta qualitat tant en el servei com en les instal·lacions, amb una mitjana de satisfacció puntuable de 87 sobre 100 i una matriculació del 97%".

Vilanova pot ampliar un grup més

En el cas de Vilanova del Camí, la responsable de l'àrea educativa, Meritxell Humbert, ha manifestat al nostre mitjà que "malgrat el descens de la natalitat" es volen mantenir les dues escoles bressol municipals. A totes dues "hi ha tots els nivells oberts, excepte en un cas de La Baldufa, on és mixte de P0 i P1". Pel que fa a les tres escoles municipals, el Pompeu Fabra continuarà amb dues línies, el CEIP Marta Mata amb una i el CEIP Joan Maragall podria passar de dos a tres. Humbert aclareix que "demanarem una ràtio màxima de 23 alumnes per classe -actualment hi ha cinc grups en les tres escoles del municipi, amb uns 125 alumnes-, de manera que pugui sorgir un sisè grup".


2 Comentaris

X

Xavier

Igualada

3 de gener 2017.13:39h

Respondre

Coincideixo amb David H., amb el matís que el problema el tenen tots els infants de menys de 3 anys.
A la meitat est d’Igualada no hi ha cap escola bressol pública. La més propera és ”La... Llegir més Llacuna” i les llistes d’espera estan plenes a petar.

Cal tenir cotxe per poder fer ús dels seveis públics, el que és contradictori.

D

David H.

Igualada

3 de gener 2017.07:16h

Respondre

En aquests moments Igualada no disposa de places públiques a les Llars d’Infants pels infants que han nascut des de l’agost.
El govern de CiU va dir en el seu moment que tancava... Llegir més ”temporalment” la Llar La Ginesta per la baixada de la natalitat i que la tornaria a obrir quan faltessin places. ARA ja som en aquest moment i ningú en parla d’això.
Què hem de fer els pares? Posar els fills a escoles privades? és això el que fomenten? Qui pagarà les quotes de la Llar que doblen les de la pública?
Això és una vergonya.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.