TORNAR

Igualada concentrarà els estudis universitaris de l'àmbit salut a l'antic Hospital

El ple aprova una operació urbanística que facilitarà l’ampliació d’estudis

ensenyament
Dimecres, 26 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sessió plenària d'aquest dimarts a la nit va ser una de les més plàcides i ràpides del mandat actual. El punt més rellevant, l'aprovació d'una permuta amb la Fundació de l'Hospital d'Igualada perquè l'Ajuntament tingui en propietat tots els terrenys de la pastilla urbanística de l'antic edifici al Passeig. Pas previ a la instal·lació de nous estudis.

Els estudis de salut de la Universitat de Lleida que es fan a Igualada, els que ja hi ha i els que vindrien de la mà del pla d'extensió que té aquest centre, es concentraran a la pastilla urbanística de l'antic Hospital d'Igualada. Així ho va aprovar el ple de la ciutat de dimarts a la nit. Els regidors van donar el llum verd a la desafectació del terreny municipal de Cal Salinas, que serà intercanviat per la parcel·la que la Fundació Hospital d'Igualada té on s'alçava l'edifici assistencial. Naixerà així un campus urbà, al costat del Passeig. La UdL té previst ja una primera fase d'extensió -i nous estudis- el 2020.

El ple d'aquest dimarts, en el que va tenir lloc l'aprovació de la desafectacióEl ple va estar marcat pel record del malaurat Joan Torras, regidor de la casa de 2003 a 2015, pel que es va fer un sentit minut de silenci. La CUP, recolzada per ERC i Decidim, va portar també la demanda de fer modificació de l'ordenança reguladora de les prestacions socials de caràcter econòmic. Els cupaires van apuntar que "no posem en dubte la tasca dels professionals dels Serveis Socials" però van etzibar al govern que no s'ajusten els barems actuals que aplica l'Ajuntament en prestacions de lloguers o per paliar la pobresa energètica a la llei 24/2015. Carme Riera, per part del govern, replicava que només es compta amb l'Informe d'Inclusió del 2015 i que aquell any encara no s'havia pogut aplicar perquè la norma era d'agost.

El quòrum va ser quasi total en el punt de la desafectació, en canvi. Marc Castells, l'alcalde, detallava que s'havia incorporat a l'ordre del dia a darrera hora perquè la Fundació Hospital d'Igualada no havia donat el plàcet a la permuta fins el dilluns. Ara, queda el llum verd de la Generalitat a l'operació urbanística. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.