TORNAR
PUBLICITAT

L'Institut de Vallbona comença el curs amb novetats en l'àmbit del treball cooperatiu

Una altra novetats: l’hora del pati, dividida en dues franges

ensenyament
Dimecres, 27 setembre 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Acabat el parèntesi dels mesos d'estiu, l'Institut de Vallbona reprèn l'activitat. L'equip aplica noves tecnologies en favor de desterrar la naturalesa del model competitiu i fomentar la cooperació. És el desè any de l'institut, una efemèride que també se celebrarà.

Ha arrencat un nou curs escolar. Els centres educatius han recuperat la tònica acadèmica. L'Institut de Vallbona d'Anoia ha presentat un curs amb moltes novetats, projectes nous i reconfiguracions adoptant nous canvis per adaptar el model educatiu a les necessitats formatives i socials de l'alumnat de secundària de la comarca anoienca. La principal d'aquestes novetats, la implantació del treball cooperatiu amb l'alumnat on, a través de projectes dissenyats per professorat de diverses matèries, es fomentarà el treball en equip i de manera transversal, que contrasta amb els models més individualitzats o competitius que es marcaven en models educatius anteriors.

S'ha dissenyat també la implantació d'una nova configuració horària en què l'únic pati que hi havia ha estat dividit en dues franges, fet que permet dividir el descans de l'alumnat i fer que les classes siguin més profitoses. Aquesta nova configuració també fa possible dur a terme de manera més definida l'hora de lectura al centre. D'altra banda, i fomentant la motivació de l'alumnat, s'han obert espais de classe en què alumnes de1r a 4t d'ESO es troben per a realitzar optatives transversals. Assignatures on es fomenten el gaudi i el seu creixement personal.

Hi ha sobre la taula 13 propostes de tallers confegides pel professorat. Tallers d'activitats competencials de diferents temàtiques, com per exemple els tallers de música, teatre, periodisme, joves científics, First Lego League, cal·ligrafia artística, ball, dinamització esportiva, club de lectura, enginy, taller tecnològic, esmorzars saludables, eTwinning... que han estat molt ben acollides per l'alumnat. Continuaran també els projectes que han anat agafant força en els cursos anteriors, com la participació en el programa d'Escoles Verdes, el Grup d'Experimentació per al Plurilingüisme, l'Impuls a la Robòtica, el Servei Comunitari, la Setmana de la Ciència i les Humanitats, l'English Day i la participació a d'altres programes i projectes, tant comarcals com nacionals i internacionals, que veuran la llum aquest nou curs.

Una altra de les novetats és la presència d'una auxiliar de conversa d'anglès al centre, que vindrà procedent del Regne Unit, i donarà classes de conversa a tot l'alumnat del centre des d'octubre fins a maig. A nivell interancional, també cal destacar l'intercanvi que estrenem en llengua francesa amb el Lycée Jeanne d'Arc Saint Ivy, situat a Pontivy, a la Bretanya Francesa.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.