TORNAR
PUBLICITAT

Òdena aposta de nou per tenir dues llars d'infants el curs vinent

L’alcalde afirma que cal mantenir serveis al Barri Sant Pere

ensenyament
Dissabte, 1 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament d'Òdena mantindrà obertes les dues llars d'infants al municipi. L'alcalde Francisco Guisado considera que cal mantenir el servei al barri Sant Pere i que els resultats a nivell de conciliació familiar i de servei al veïnat passen per sobre de la despesa econòmica.

L'Avió de Paper engegarà el segon curs després de la seva recuperació. Les preinscripcions de les llars d'infants, que s'obriran en un mes, tornaran a oferir a Òdena la doble possibilitat d'escoles bressol municipals. Tant Els Vailets com L'Avió de Paper seguiran, tot i que el batlle admet que la seva viabilitat econòmica és complicada però que són "una aposta de mandat" i que per tant, també aquesta última, al Barri Sant Pere, estarà activa segur fins el 2019. El batlle Francisco Guisado recorda que "és un dels pocs equipaments municipals que hi ha al barri i per afavorir la conciliació familiar i la tranquil·litat de molts habitants, creiem que val la pena que el servei hi sigui". Òdena obre les portes també a famílies d'Igualada i altres punts perquè portin els fills a l'equipament.

Les estances de L'Avió de Paper, recuperades el 2016 com a llar d'infantsDe fet, Guisado ressalta que "el principal obstacle per la viabilitat de les llars d'infants és que la Generalitat es va comprometre en el seu moment a pagar un terç del cost i ja no ho fa. Això significa que els ajuntaments haguem de fer molta més despesa de la que estava estipulada per no carregar a les famílies". Per l'Avió de Paper, el batlle espera que hi hagi una quinzena d'infants en el proper curs -la xifra desitjable- i matisa que ja fins ara "s'ha fet una bona feina de promoció. L'espai a més és diàfan i està ben pensat per aquestes funcions i pot tenir altres usos relacionats amb la maternitat o la infància".

El govern odenenc veu en la ubicació del Barri de Sant Pere "és molt pròxim a Igualada -Barri de Montserrat- i Vilanova" com una possibilitat perquè unitats familiars d'aquests dos sectors portin els seus infants a l'Avió de Paper. També afirma que "hi ha casos que conec de persones que treballen als diferents polígons al voltant de l'antiga N-II i que porten per proximitat els seus fills en aquesta escola bressol".

L'esforç econòmic de mantenir L'Avió de Paper "és una inversió de llarga durada. Pot tenir una crítica des del punt de vista econòmic, però hi ha infants que hi van i així que l'economia millori, més persones sortiran de l'atur i hauran de portar els infants a una escola bressol". Guisado afegeix que "si un dels objectius a curt i mig termini és que el Barri Sant Pere pugui acollir l'ensenyament de 3 a 6 anys, el primer pas és que els infants de 0 a 3 s'hi estiguin a la llar".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.