TORNAR

El Prepara't Jove comença amb 400 estudiants omplint el Teatre Municipal

La propera sessió serà el dimecres 16 de novembre

ensenyament
Dijous, 10 novembre 2016. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Prepara't Jove, un projecte impulsat per l'Ajuntament d'Igualada i la UEA, va arrencar amb una xerrada entre Roger Roca i Màrius Mollà. El valor de les renúncies i acceptar els fracassos, entre els consells que els joves del públic van rebre. 

L'Ateneu Igualadí acollia aquest dimecres la primera jornada del projecte Prepara't Jove, un programa dirigit als alumnes de 4t d'ESO, que vol promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los a que analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l'empresa i l'emprenedoria. 

L'Ateneu, ple a vessar de joves de diversos centresÉs la primera vegada que es realitza aquest projecte a Igualada i a l'Anoia, i ha estat impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, el Departament de Promoció Econòmica i el de Joventut, la Kaserna, i la Unió Empresarial de l'Anoia. Més de 400 alumnes entre els Maristes, Escola Pia, Acadèmia Igualada, Montclar, Monalco, INS Pere Vives Vich, INS Joan Mercader, van ser a la primera jornada del Prepara't Jove. En aquesta primera sessió es va parlar dels valors per a emprendre a través d'una conversa distesa entre Roger Roca, esportista d'elit igualadí i Campió del món de Duatló i Campió d'Espanya de Marató i Màrius Mollà, emprenedor igualadí, director de projectes, consultor d'empreses, i també escriptor, amb sis novel·les publicades.

Ambdós ponents van començar amb una afirmació: "aconseguir els somnis és possible, però s'ha de treballar molt, i a vegades renunciar a algunes coses". Roger Roca va començar la seva carrera esportiva de molt jove "i això em va obligar a deixar de fer coses més pròpies dels nois de la meva edat, però no em va costar per què l'esport era el què m'omplia". Per Roca "escollir significa renunciar, i a la vida hi haurà molts moments que haurem d'escollir entre diversos camins". Màrius Mollà és enginyer "però això no m'ha fet renunciar a la meva passió per l'escriptura". I és que "es pot tenir més d'un somni, però s'ha de fer amb esforç". Esforç, però també de constància i disciplina. Per explicar-ho els ponents han fet referència a la teoria de les 10.000 hores: "aquest és el número d'hores mínimes per aconseguir dominar una disciplina". Roger Roca comenta que ell no era el més talentós ni el més ràpid quan va començar, però que per aconseguir arribar a la seva meta "he hagut de treballar molt, tenir molta disciplina, i per això avui puc dir que porto més de 80.000 quilòmetres a les seves cames".

Per emprendre, per aconseguir arribar allà on es vol professionalment, "el camí és llarg i està ple de fracassos", però per Roger Roca "és important saber perdre per aprendre". En aquest sentit Màrius Mollà va explicar que "cal fracassar per aprendre a aixecar-se, i saber que els fracassos ens obren noves oportunitats per millorar, per mantenir l'autoestima, ser humil i saber assumir la responsabilitat dels errors".

Èxit i felicitat

Per concloure, els ponents van parlar de l'èxit i la felicitat sentenciant que "l'èxit i felicitat no van de la mà, per que pots tenir èxit i no ser feliç, i pots ser feliç sense tenir èxit. Simplement l'èxit el trobaràs allà on tinguis la felicitat". La primera jornada del Prepara't Jove es tancava amb un torn obert de preguntes on els estudiants assistents manifestaven algunes de les seves inquietuds i han exposat dubtes i preguntes als ponents sobre les seves carreres professionals, els seus èxits i fracassos, les
seves pors, etc. La propera jornada del Prepara't Jove tindrà lloc el 16 de novembre i comptarà amb la presència de Maria Batet, entrenadora d'emprenedors i Anna Rosell, consultora en desenvolupament professional que parlaran de les actituds i competències clau pel futur.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.