TORNAR

Vilagrà i l'Ajuntament de Vilanova tracten les millores als centres escolars

El govern de Trucharte ha insistit que calen actuacions urgents

ensenyament
Dimecres, 5 abril 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La manca d'inversió als centres escolars ha estat una de les principals reclamacions del nou govern de Vilanova del Camí des que ha assumit. La delegada del Govern de la Generalitat anuncia que estudiarà propostes de l'Ajuntament de Vilanova sobre les millores que calen als col·legis.

Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya Central, va ser novament a Vilanova del Camí. Va venir amb el director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Massegú, i es van reunir dimarts amb l'equip de govern de Vilanova del Camí, encapçalat per l'alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d'Educació Eva Vadillo, complint un compromís adquirit fa uns dies per la delegada en visita oficial al municipi. El govern va traslladar a Vilagrà la seva preocupació per la manca d'inversió de la Generalitat a les escoles vilanovines, algunes amb deficiències importants com el Joan Maragall o el Pompeu Fabra.

La delegada, al centre, amb els representants de l'AjuntamentMassegú va explicar al govern vilanoví, que enguany la Generalitat ha augmentat la dotació pressupostària d'Ensenyament en 4 milions d'euros i passa dels 12 milions a 16 milions d'euros. La prioritat del departament, va dir el directors dels Serveis Territorials, és la nova escolarització que afecta a P3 i a primer d'ESO i que enguany ha suposat un increment important d'incorporacions a l'escola pública. A Vilanova hi ha prevista per a l'estiu una actuació important a l'Institut Pla de les Moreres però també s'ha compromès a estudiar i avaluar altres propostes a instàncies de l'equip de govern, avalades també pels equips directius dels centres.

Els representants de la Generalitat van acudir a l'escola Joan Maragall on van ser rebuts per la directora Mercè Roldán que va guiar-los per les instal·lacions del centre indicant les inversions més necessàries. La necessitat d'incorporar noves unitats de lavabo, alguns adaptats; problemes d'humitats, aïllament i ventilació d'algunes aules i altres espais de l'escola com el gimnàs. Van anar també a l'escola Pompeu Fabra on els esperaven l'equip directiu: Raúl Rubio, Meritxell Font i Àngela Pasquina que els han guiat pel centre mostrant les principals deficiències. Al final de la visita, Massegú es va comprometre a enviar properament els tècnics dels serveis d'obres del departament perquè en facin les seves valoracions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.