TORNAR

Aleix Auber: “La Festa Major de Capellades és un referent comarcal”

Parlem amb l’alcalde de Capellades sobre la Festa Major i l’actualitat a la vila

politica
Dilluns, 14 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

MARC SOLER RIERA

Quines novetats podem trobar a la Festa Major de Capellades 2017?

La Festa Major de Capellades, sempre ha estat un referent comarcal pel que fa a l’amplitud d’actes i perquè sempre intentem oferir actes de qualitat. De novetats, en portem implementant des de fa 2 anys. Tenim la nit de barraques, que enguany compta amb el concert de Doctor Prats que consolidarà aquesta nit de barraques, a càrrec de les entitats, inaugurada fa 2 anys. A més tindrem molts concerts destinats a tot tipus de públic: des de rap, fins a jazz passant per rock. Oferirem un ventall d’activitats per a tots els públics. Destaquem també la campanya que fem per Festa Major de “Estimo com vull i a qui vull” que denuncia les agressions sexistes durant la Festa Major. També destaquem que ens coordinem amb els actes de la Festa Major Popular, ja que organitzem alguns actes conjunts, i totes les activitats es mostren conjuntes al programa d’actes.

Personalment, on anirà?

(Riu) Jo crec que ningú es pot perdre el correfoc, que és un dels actes amb més tradició i més emotius de la festa; a Cuinem la Bassa, que és un acte molt divertit; també aniria, de ben segur, a la nit de barraques i a les havaneres, que mai fallen.

Passem a parlar de política, com valora aquests 2 primers anys de mandat?

Més que positiva. Ens hem trobat amb un ajuntament en què detectàvem una manca de treball de base i això ha suposat 2 anys de moltíssima feina. Hem hagut de crear protocols d’actuació, el pla de joventut, el pla de gènere, espais de participació ciutadana... Tot això ha servit per crear les bases del poble que volem. En moltes ocasions hem partit de zero, però en altre fins i tot de sota zero perquè moltes d’aquestes àrees no s’havien treballat mai. Aquesta feina ha estat per a totes les àrees i ha estat feina de coordinació. Recordem que som dos grups polítics que ens vàrem ajuntar per a governar junts. Tot això ha ajudat també a conèixer-nos, ara sabem com treballem millor i podem combinar dos projectes diferents que poden estar interrelacionats. Per tant aquests dos anys ens han servit moltíssim per situar-nos de cara al poble que volem en un futur

Quines són les expectatives de futur?

Tenim projectes de futur, com per exemple l’Abric Romaní, fa 2 anys que estem en una taula de treball amb la Diputació i la Generalitat, per a intentar obrir el projecte. A més tenim un projecte a l’Ajuntament, ja que tenim mig Ajuntament tancat ja que part de l’estructura està malmesa i ens trobem amb un projecte de nucli antic nou i altres projectes de futur com la piscina, que és una infraestructura que ha rebut molt poca inversió. Creiem que aquests projectes els podrem veure assolits en un futur, ja que aquests projectes són vitals de cara al fet que Capellades segueixi girant en positiu i requereixen, més que diners, feina diària que depèn de les regidories. Que de moment estan fent una gran feina.

Finalment, on serà l’1 d’octubre?

Seré a Capellades, votant. Votant i facilitant la feina perquè tots els veïns i veïnes puguin exercir aquesta votació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic