TORNAR
PUBLICITAT

Carolina Telechea: "Mal que ens pesi, encara estem a l'Estat i cal anar a defensar els nostres interessos"

Entrevistem Carolina Telechea, número sis a la llista d’ERC al Congrés

politica
Dimecres, 22 juny 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

En un any, Carolina Telechea, que en té 35, ha passat de ser una candidata relativament desconeguda d'ERC a Igualada a la possibilitat més ferma de tenir -en un segle, quasi- un representant anoienc a Madrid. Advocada de professió i vinculada fa anys al PSC, ara és la número sis de la llista republicana per la demarcació. 

Havíem dit que marxàvem d'Espanya. Per què presentar-se a aquestes eleccions?

Perquè de moment, i mal que ens pesi, seguim formant part de l'Estat Espanyol i com a partit català, hem d'anar a defensar els drets dels catalans en totes aquelles institucions on tinguem representació. Des del Govern català seguim treballant en la desconnexió, però paral·lelament, lluitarem a Madrid pels nostres drets.

Es preveu menys participació i serà en un pont de Sant Joan. Confia en què es millorin els resultats del 20 de desembre del seu partit?

Rotundament. Hem treballat moltíssim durant tot aquest temps, no només durant aquests darrers dies de campanya, sinó durant tot el període d'aquesta curta legislatura, defensant les propostes que ja vàrem presentar amb el programa dels darrers comicis.

Per què no s'ha fet un Junts pel Sí de cara al Congrés de Madrid?

La candidatura de Junt pel Sí va néixer davant uns comicis que es plantejaven com a referèndum, en què la unitat dels partits independentistes era clau. No oblidem però, que seguim sent partits diferents, amb una ideologia diferent, i d'aquí que cadascú es presenti, en uns altres comicis amb objectius d'altra índole, per separat. Tot i això, no significa que defensem propostes conjuntament al Congrés i treballem en la mateixa línia en l'àmbit independentista, com ha quedat palès en aquesta curta legislatura.

L'A-2 deixada, el Quart Cinturó, incompliments en deutes pendents amb els ajuntaments... hi ha moltes coses a l'agenda. Quina seria la seva prioritat si se l'escull diputada?

Cap d'aquests temes deixen de ser prioritaris, sinó que tots estan a l'agenda en la mateixa urgència, i per tant, lluitarem per tots amb els mateixos esforços, sent conscients que uns seran més difícils que altres, però sense tirar la tovallola en cap.

Es planteja en algun moment votar el mateix que el PP en alguna qüestió al Congrés?

Pel que fa a temes importants i de país, és a dir, en l'àmbit social, econòmic i nacional, segur que no, tenim clar què volem i no coincidim amb el PP en cap sentit. En tot cas els hauríeu de preguntar si volen ser demòcrates de debò i permetre que el poble català voti.

2004, amb l''Apoyaré', ERC va votar favorablement a la investidura de Zapatero. Quina garantia té el votant independentista que no faran el mateix?

Efectivament el referèndum d'avui promès per Podemos és l''Apoyaré' d'ahir del Zapatero, és a dir, fum. Pablo Iglesias ja ha deixat clar que no és una línia vermella i que hi renunciaria a canvi de formar govern amb el PSOE a Espanya. El futur de Catalunya l'han de decidir els catalans.

Xavier Domènech i Pablo Iglesias es fan petons. A qui els hi faria vostè?

Els petons, amb el meu marit i el meu fill.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic