TORNAR
PUBLICITAT

Joan Agramunt (PP): “Els cossos policials complien ordres judicials”

Eleccions 21D: Parlem amb els candidats anoiencs

politica
Dimecres, 20 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Què proposen canviar si aconsegueixen el Govern de la Generalitat? I quin marge tindran per fer política atenent al dèficit fiscal que pateix Catalunya?

En aquestes eleccions tots ens hi juguem molt. Des del PP volem que tots els que tinguin la responsabilitat de governar portin a terme decisions legislatives i executives que afectin en positiu als problemes reals del conjunt de la ciutadania. Vull destacar que hi ha marge, l’estat de les autonomies fa que Espanya sigui un dels països més descentralitzats de les democràcies modernes. Som els primers a reclamar millor finançament per a Catalunya en el marc de la LOFCA (Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes).

Hi ha una majoria clara a Catalunya que està en contra de les polítiques de Mariano Rajoy i el PP. Què proposen per respondre a la demanda d’aquesta majoria d’electors catalans?

Seguirem treballant per defensar els nostres valors, hi hagi majoria independentista o no.  Sempre hem defensat la legalitat constitucional, la normativa vigent i l’estat de dret. Sempre hem estat a favor d’integrar, no per fracturar com fan d’altres. En definitiva, estem per sumar, no pas per restar. A l’Europa del segle XXI la prioritat és el retorn de la seguretat jurídica, administrativa, política i social.

Quines línies d’actuació plantegen a la comarca de l’Anoia si governen?

Pràcticament les mateixes que a la resta de Catalunya: una gestió acurada de l’eficiència i l’eficàcia dels recursos públics, creació d’ocupació, reducció de les llistes d’espera a la sanitat, millora d’infraestructures viàries i ferroviàries, equipament i escoles per acabar amb les aules prefabricades a Catalunya, suport als emprenedors, reforçar els teixits socials i no descuidar mai les famílies amb dificultats econòmiques. El que no compartirem és que per a la causa independentista mai han faltat recursos econòmics, mentre que per qüestions prioritàries com les que esmento, encara hi ha molt per fer.

Com respondria als anoiencs que van ser contusionats per les forces policials l’1 d’octubre? Hi haurà algun gest de desgreuge? La justícia és igual per a tothom?

En primer lloc manifestar que estem en contra de qualsevol acte de violència i fer el reconeixement als nostres cossos policials. Ells compleixen ordres i han d’actuar com a policial judicial. Jo tinc clar que en un estat de dret, no donar compliment als requeriments dels tribunals no és el camí. Alguns van voler enderrocar les institucions democràtiques.

 

Cinc preguntes llampec als candidats

Amb quins d’aquests protagonistes de la història de Catalunya s’identifica més: la comtessa Ermessenda, Bac de Roda, Salvador Seguí, Francesc Cambó o Lluís Companys.

Amb catalans universals que s’han sentit catalans i espanyols, espanyols i catalans. Prat de la Riba, Dalí i un llarg etcètera.

Acabi la frase: Catalunya serà...

... i seguirà sent davant de tot catalana, espanyola i europea, serà pròspera i la ciutadania tindrà serveis més ben gestionats.

A quina lliga jugarà el Barça, si som independents?

No serà el cas.

Va votar l’1 d’octubre?

No, era un referèndum il·legal, sense garanties i poc seriós.

Triï dos dels partits que concorren que no siguin el seu per formar Govern a la Generalitat. 

El poble decidirà.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic