TORNAR

Joan Domènech: “Posem la Fira a l’aire lliure perquè la volem acostar a la gent i és com funciona millor”

Parlem amb el president de Fira d’Igualada

economia
Divendres, 4 maig 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.

Què té d’especial aquesta FirAnoia 2018?

FirAnoia és una fira viva i en constant millora i reinvenció. Aquest any recuperem el format original de fira al Passeig i Cal Font. Durant els últims tres anys hem treballat i proposat una oferta complementària com el TastAnoia a la Rambla i activitats paral·leles a les places del voltant, però ara creiem que ja podem separar les temàtiques. Per tant, aquesta edició ens centrarem en l’essència de la fira multisectorial, que són els expositors. Ocuparem el Passeig amb tot tipus d’empreses de servei i producte i la plaça de Cal Font amb les millors ofertes de vehicles. Però és important destacar que entre els estands del passeig situarem activitats per a totes les edats: tallers infantils, campionats de troncs, campionat de Playstation (amb uns bons premis), grups de música…

La data torna a variar i es desplaça a principis de maig. Per què?

En el fons tenim la sort que Igualada està molt viva d’actes i accions durant aquesta època. La fira és un element viu i busquem la millor opció en dates. Són molts els elements que intervenen a l’hora d’escollir data i mirem de buscar sempre la millor opció que satisfaci tant a expositors com públic. Creiem que aquesta data és l’adequada en aquest moment.

El TastAnoia s’ha convertit en una cita a part, què ho ha motivat?

TastAnoia va néixer com un complement per FirAnoia, però el seu èxit ha motivat que li donem vida pròpia. Fira Igualada té una funció principal. La dinamització econòmica tant de les empreses com de la ciutat. Amb TastAnoia vam crear un producte que, en aquest moments, ja atrau un públic per si sol i creiem que la força de les dues fires per separat pot moure la gent dues vegades i sectoritzar millor la tipologia de cadascuna. Per això, al maig ens centrem en la dinamització dels serveis i els productes, i a l’octubre en la gastronomia i l’alimentació. Amb un tret diferencial… tot és producte i restauració de la comarca.

Quin pressupost té ara Fira d’Igualada? El fet que sorgeixin noves cites com TastAnoia fa que s’hagi d’estirar més?

Prop de 600.000 euros. És un pressupost similar al de l’any passat. El fet de fer més activitats firals ens permet repartir més certes despeses i ajustar més els preus de participació.

L’Escorxador està fent de palau firal, més o menys oficial. Espera que se’n construeixi un específic o considera que l’elecció és bona i es aquest espai es pot consolidar?

Nosaltres no parlem mai de l’Escorxador com a “Palau firal”. Per a nosaltres és un espai polivalent perfecte per a realitzar fires. No hi ha cap intenció de buscar un espai especial per a fires, el que hem de fer és consolidar i aprofitar els espais ja existents i obrir-los més a la ciutat. L’Escorxador compleix totes les necessitats de localització, espai i serveis que creiem idonis per a la realització de fires i la intenció és seguir per aquest camí.

Els darrers anys, Fira d’Igualada s’ha caracteritzat per cercar fer més cites a l’aire lliure. A què es deu aquesta orientació?

Certament no busquem realitzar més fires a l’aire lliure, sinó ubicar les fires i activitats on creiem que poden funcionar millor, tant per als expositors com per al públic. Una de les prioritats és acostar i facilitar aquestes accions a tota la gent i si això vol dir portar-les a l’exterior, doncs endavant.

La diferència entre el públic i el món professional és menor a la que es percep des de fora? Quin públic té FirAnoia?

FirAnoia és la fira amb el públic més heterogeni i on caben tots els expositors. Qui visita la fira o passeja pot ser gent que vol fer reformes a casa, s’ha de comprar un sofà, necessita una assegurança... O pot ser el cap d’una empresa que pot trobar una agència de comunicació o un gabinet d’advocats.

Quin desig té per a la Fira que encara no ha acomplert?

Certament no hi ha un desig concret. En línies generals volem seguir amb la idea del primer dia. Ajudar la ciutat i la seva comarca. Ajudar a la dinamització econòmica, les seves empreses i que les accions que realitzem permetin posar encara més la ciutat, comarca i país al mapa.

Hi ha tractes amb altres organitzacions firals per no trepitjar-se en els certàmens?

Sempre intentem comentar i comunicar les nostres dates d’esdeveniments amb temps (normalment anem amb un any d’antelació) i, evidentment, ens fixem si ja existeixen altres actes que puguin perjudicar el projecte. El problema ve quan l’altra part no fa el mateix exercici. Tot i això, aquest control no és només amb altres fires d’altres territoris. També hem de valorar futbol, eleccions, actes esportius, entitats de la ciutat…


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic