TORNAR

Jordi Badia: “És molt important mantenir vives les entitats i associacions de Calaf”

Parlem amb l’alcalde de Calaf, Jordi Badia

politica
Diumenge, 3 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

CARLES PAUNÉ

Calaf viu una nova Festa Major, oberta a tothom

Volem que Calaf sigui un lloc de referència per la qualitat dels seus actes. La programació és diversa, i vetllem perquè sigui al gust de tothom. Volem ser una festa major referent al territori, per aquest motiu l’any passat vam convidar al grup musical La Raíz, la banda de moda de l’estiu 2016. Enguany hem portat a Txarango, un dels grups punters del panorama musical que a més, presenten nou disc. Aquest concert està més pensat per a joves. Per altra banda, també hem programat la Principal de l’Empordà, per aquells que els agrada gaudir d’una orquestra. També hem programat actuacions de teatre i espectacles infantils, per arrodonir els dies de festa.

Les festes de Calaf comptem amb un important teixit associatiu.

Així és. Creiem que és molt important mantenir vives les entitats i associacions del poble, per això repetirem les barraques. L’any passat es van fer per primer cop i els resultats van ser bons. Volem que sigui la festa major de tothom i per a tothom.

El poble també ha estat, durant aquests dies, la capital de la maquinària agrícola coincidint amb la cita.

Calaf ha acollit la Fira Agro Segarra. És una iniciativa que ja des del començament del mandat vam voler dur a terme, però el primer any no hi vam ser a temps. Abans es realitzava juntament amb el mercat de dissabte: aquest s’estenia amb mostres de maquinària agrícola. Des de l’ajuntament vam prendre la iniciativa de parlar amb les empreses del sector de Calaf i rodalia per preguntar-los si els agradaria una nova fira dedicada exclusivament a les eines del camp. D’aquesta manera va néixer la idea que actualment és un referent a la comarca. Un dels punts forts és que no només es tracta d’una fira de mostreig, sinó que també els clients poden provar els aparells exposats.

Quina valoració en feu dels primers dos anys de mandat?

La valoració és positiva, creiem que hem assolit bons resultats pel que fa a les propostes electorals que vam formular durant les eleccions; d’un total de 25, n’hem complert unes 12. De les restants, 7 les estem treballant ara mateix i la resta es troben més verdes. Algunes no es podran dur a terme, malauradament. Ens estem trobant amb impediments diversos. Per exemple en el cas del tanatori, hem vist que alguns els terrenys que tenim sobre la taula els falten permisos, o no tenen la qualificació del sòl adient. Tot i això seguim treballant, i farem del tanatori una realitat a Calaf.

Era una de les propostes electorals estrella. Per què costa tant avançar?

En aquest sentit ens estem trobant amb complicacions, pel fet de no disposar de majoria absoluta. Amb això vull dir que sovint és difícil arribar a acords amb les altres formacions polítiques. Ens trobem amb actituds que no ajuden massa a tirar les iniciatives endavant. És el cas del grup GIC -Veïns amb Veu que rebutgen sistemàticament moltes de les propostes que fem des de Junts per Calaf, sense opció al diàleg. Mai m’havia trobat en una situació similar, fins i tot han deixat d’aprovar, en alguna ocasió, actes de plens anteriors: el què en la majoria d’ajuntaments es vota com un tràmit ells, ho fan difícil amb abstencions i amb vots en contra. Els pressupostos van costar d’aprovar-los, el primer any no hi va haver manera i l’any passat, després de negociacions amb CiU es van poder tirar endavant; però amb Veïns amb Veu ni vam poder parlar.

Quines conseqüències se’n deriven?

Aquesta actitud fa que les coses costin molt més a ser posades en marxa, i que el camí a fer una actuació simple es converteixi en quelcom complex. Tot i això seguim treballant amb la mateixa il·lusió i disposats a fer el que sigui necessari per tirar endavant l’activitat municipal.

Pel que fa a l’1 d’Octubre, com es viurà al poble?

Com sempre. A Calaf se celebrarà el referèndum com unes eleccions més. Amb totes les garanties. Per part de l’ajuntament posarem a disposició l’Escola, que depèn de nosaltres i Ensenyament gestionarà l’institut; insisteixo, com sempre.

Quin serà el seu vot?

El meu vot serà un ‘sí’ rotund. La gent que em coneix bé ja sap que fa molts anys que defenso que l’única solució per Catalunya és la independència. Des que era jove, amb 15 anys que vaig poder voltar per Espanya, vaig adonar-me de la situació. Al principi érem pocs els que pensàvem això, però amb el temps l’independentisme ha anat creixent. Ara faltarà veure els resultats per prendre mesures.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic