TORNAR

Josep Parera: "Els boscos i l'aïllament són l'encant de la Llacuna, ho hem de cuidar"

Entrevistem Josep Parera, alcalde de la Llacuna

cultura
Divendres, 4 agost 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Poques festes majors de l'Anoia tenen la riquesa i la personalitat de la Llacuna, que malgrat els seus 870 habitants disposa d'una gran diversitat d'imatgeria i colles. El seu alcalde, Josep Parera, ostenta la batllia des de 2001 i parla de la Festa Major que arrenca aquest divendres i que dissabte a la tarda tindrà l'espectacular cercavila.

Fa un any, una mica abans de Festa Major, obrien el Centre de Cultura i Turisme, quin balanç en fa?

És un servei per tots els que ens han de visitar, un punt d'informació per tots aquells que vulguin conèixer la Llacuna. Té bona acollida i els visitants ens ho agraeixen molt. També s'hi inclou el Museu, amb les diferents troballes arqueològiques que s'han fet al poble i la biblioteca, a més del Centre d'Estudis Llacunencs.

Per la Festa Major sempre tenen el poble ple. Potser doblen els habitants.

O els tripliquem. Potser arribem a tenir unes 3.000 persones. És casualitat segurament perquè la Festa Major sempre coincideix el primer cap de setmana d'agost que és quan tenim més gent estiuejant.

Tenen moltes associacions, això és un fet. En quantes associacions i colles participa cada llacunenc?

No ho sé. Tenim més de 800 habitants i colles com els bastoners, la gent de la Mulassa, els Gegants, el Drac... tenim moltes associacions i totes participen a la cercavila del dissabte. És per estar-ne orgullós.

Un altre fet diferencial és els boscos que encerclen el poble. En un estiu així, els dies de Festa Major també són de preocupació i de patiment. En quina situació està el bosc?

Per molts anys poguem tenir aquest fet diferencial. Tenim una sort de comptar amb el centre de voluntaris de Bombers i una ADF molt ben equipada. Hi ha hagut sovint petits focs que s'han pogut aturar amb una intervenció ràpida. Si es pot reaccionar amb agilitat, aquestes amenaces queden frenades, però el cert és que patim molt. Hem hagut de dir no a propostes pirotècniques perquè no volem cap espant i posarem tots els mitjans per aturar qualsevol incident. Estem molt sensibilitzats. Els boscos estan molt bruts, encara de ventades com la del 2009 o nevades. Tot això és benzina feta fusta. 

Un altre dels trets de la Llacuna és el seu isolament, però més d'una vegada s'ha tractat ja d'una possible reforma o millora de la C-37. Com ho veurien? Desitgen una carretera més ampla?

Pot ser bo i pot ser dolent. El nostre encant com a poble és que hi has de venir expressament i acondicionar la C-37 seria fer venir molt més trànsit a la vora del poble. Ja ens trobem moltes vegades a camions de gran tonatge que hi passen perquè els ho indica el GPS com la ruta més directa. Tenim una carretera estreta i amb corves i ens conformem amb el que hi ha, perquè mai serem un poble industrial: el nostre motor és el turisme i hem de cuidar l'entorn.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic