TORNAR

Josep Parera: “A la Llacuna no perdem mai la il·lusió per la Festa Major, sigui quin sigui el moment que vivim”

Parlem amb l’alcalde de La Llacuna, que celebra la seva Festa Major del 3 al 7 d’agost.

societat
Dilluns, 30 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A punt per la Festa Major de la Llacuna, el seu batlle des de l’any 2001, Josep Parera, explica les propostes d’aquesta edició i com viu el municipi aquestes activitats. Amb menys de 900 habitants, el poble té -però- una de les festes més intenses de la comarca.

Durant els anys de la recessió econòmica, les partides per a Festa Major de la majoria d’ajuntaments es van haver de reduir, ara que la situació ha millorat, com es fa la Festa Major?

Com a alcalde puc dir que la il·lusió per a una Festa Major sempre és la mateixa. No es perd ni en el pitjor moment de la crisi. És la festa gran, però tan acurats érem amb el pressupost en el moment més difícil econòmicament, com també ho som ara. Són quatre dies de Festa Major i és una important despesa econòmica, però ja està prevista.

 

Què fa especial la Festa Major de la Llacuna?

En primer lloc, sense desmeréixer a altres pobles de la comarca, nosaltres tenim molt de turisme i hem de fer una Festa Major més atractiva, amb molt de ganxo. La primera setmana d’agost són uns dies on tenim molts visitants, hi ha més gent que mai, i és un molt bon moment per fer aquests actes.

 

Hi ha novetats com l’activitat de rol en viu.

Sí, ho hem tret d’un altre poble que també ho va fer. L’activitat ja va començar amb la Festa Major de Torrebusqueta, fa uns quants dies, i acaba en el marc de la nostra Festa Major. És una activitat que crida molt, que és molt atractiva, i que no implica tampoc una gran despesa.

 

A què es dedica més pressupost en una Festa Major?

A les orquestres i els grups de música, però també porten molta gent. Entre les activitats en què hi ha molta concurrència tenim el playback, que té un encant especial.                                              

 

Dèiem que a l’estiu hi ha molts visitants a la Llacuna. Què els aconsella de la Festa Major?

Tenim des del divendres fins al dilluns, quatre dies d’actes que comencen amb la gran cercavila el mateix dia 3. Diumenge hi ha el vermut que fan els diables. També hi ha la cercavila del dissabte a la tarda, on es veu tota la nostra riquesa associativa.

 

La Llacuna té uns 880 habitants, però es multipliquen en les seves entitats de cultura popular.

Som pocs habitants, però molt implicats. Hi ha colles que surten molt al llarg de l’any. Tots els nostres ciutadans i ciutadanes esperen molt la Festa Major per veure totes les colles a la vegada.

 

Tindran una consellera anoienca de pregonera, Alba Vergés.

Sí, està molt vinculada al poble, el seu marit és de la Llacuna.

 

Queda un any per a les eleccions municipals. Es presentarà? Serà la seva darrera Festa Major com a alcalde?

Tenim molts projectes a punt de començar a rodar. Està per veure, només puc dir que, alcalde o no, viuré la Festa Major de l’any vinent molt intensament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic