TORNAR

Maria Sayavera: "Volem el creixement industrial, però en els polígons que ja existeixen"

Entrevistem Maria Sayavera, candidata de Fem Òdena-AM a l’alcaldia del municipi

politica
Dimarts, 21 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Carles Casanova ha donat pas a Maria Sayavera al capdavant de la candidatura republicana a Òdena, que aquest 2019 es presenta amb la fórmula Fem Òdena-AM. Sayavera, que ha estat regidora els dos darrers mandats, té 29 anys i és periodista. Es presenta amb una candidatura que reuneix persones de diferents nuclis i que vol tornar al govern quatre anys després.

Quins són els eixos del programa de Fem Òdena?

Hem treballat el programa a través de la participació ciutadana, a través de trobades amb veïns i col·lectius del municipi, partint de la base que a Òdena hi ha tres nuclis de població importants, amb tres realitats molt diferents, i tot un gran gruix de masies i disseminats, també amb necessitats i realitats específiques. Per això, el principal eix és treballar per a cadascuna d'aquestes realitats. Així, de cada nucli hem pogut elaborar un pla d'acció, amb propostes en positiu, propostes a millorar i accions fins ara inexistents i que s'han d'encarar.

Quines en concret?

Hi ha més d'una trentena d'accions per nucli -unes accions que estem presentant amb actes oberts a la població-. Hem pogut posar èmfasi en 12 propostes clau, que creiem que són prioritàries a tot el municipi. Des de la dignificació del Turó del Castell, passant per l'arranjament del c/Lleida al Pla de la Masia, o bé la millora en l'accés a l'Espelt a través del Camí del Carril, entre d'altres. La participació ciutadana també és un eix clau en la manera de governar, així com la mobilitat al municipi, ja sigui entre nuclis, com del nucli a altres municipis, apostant per la mobilitat a peu i el transport públic. Cal també saber apostar per l'immillorable entorn natural que tenim, cuidar-lo i donar-lo a conèixer, sempre des del respecte cap a qui treballa la terra. I finalment, vetllar perquè tot el teixit associatiu existent, se senti escoltat i sigui qui doni vida social, cultural i esportiva al municipi, creiem en la proximitat amb els veïns i la millor manera és treballant plegats.

Can Morera. Com es postula la candidatura davant un tema que  provoca tanta polèmica i rebuig entre els veïns de l'Espelt? Hi ha  consens amb altres candidatures?

Des de Fem Òdena creiem en el creixement industrial a través dels polígons ja existents, com és el cas del Pla de les Gavarreres i no defensem l'aposta que es vol fer a Can Morera; el gruix de candidatures s'ha pronunciat al respecte i veurem com queda constituït l'Ajuntament després dels comicis per treballar en aquest assumpte.

Ha d'acollir Òdena noves zones industrials?

Pensem que Òdena pot acollir noves zones industrials en el sòl industrial ja existent; té capacitat de creixement en aquest sentit i des de Fem Òdena no tanquem la porta a ampliar el sòl industrial ja existent al municipi, a través d'una política de "taca d'oli" que respecti l'entorn i alhora, pugui acollir l'arribada de noves empreses o l'ampliació de les ja existents.

El vell Scorpia no serà un outlet. Què pensen per aquella zona?

Caldrà veure quines propostes hi ha sobre la taula per aquella zona, i treballar-les tant des del consens amb els representants polítics a l'ajuntament, com des dels veïns.

Com plantegen avançar en la integració dels barris?

Tenim molt clar que Òdena està conformada per tres realitats principals, a més de tots aquells veïns que viuen en masies i disseminats, i no neguem la realitat de cap nucli, al contrari, creiem que és un gran valor. Per això tenim un grup transversal i amb representants de tots els nuclis, que vetllin per les necessitats de cadascun d'ells. A la vegada, però, i sent conscients de les diferents realitats, volem que tots els veïns i veïnes se sentin, per igual, part del municipi, i per a què això sigui així, cal dignificar tots els nuclis i fer-los sentir igual d'importants, amb inversió, manteniment i proximitat amb el ciutadà.

L'actual govern ha fet una aposta per tenir dues llars  d'infants. La volen mantenir?

Sí, sens dubte; creiem que si volem dignificar cadascun dels nuclis existents als municipi i tenim equipaments en funcionament, cal apostar-hi i mantenir-los.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic