TORNAR
PUBLICITAT

Noemí Trucharte: “La Festa Major és la de tota la ciutadania i la que projecta allò que som com a poble”

Parlem amb l’alcaldessa de Vilanova del camí, que està de Festa mMajor

societat
Dijous, 30 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Fan venir com a concert estrella Merche, una cantant molt coneguda. És fàcil fer venir a artistes amb milers de discos venuts als pobles?

Si a la Festa Major de Vilanova del Camí d’enguany gaudirem d’un gran concert de música, de la mà d’aquesta gran artista, és gràcies al treball desenvolupat per la Regidora de Festes Eva Vadillo, juntament amb el personal tècnic i la comissió de festes. Són molts mesos abans de l’inici de la festa que cal dedicar tots els esforços per aconseguir una programació que inclogui activitats dirigides a tota la ciutadania, incorporant noves iniciatives i sense oblidar les més tradicionals.  Grans concerts com aquest donen visibilitat al municipi més enllà de la conca d’Òdena, de manera que s’aconsegueix més participació ciutadana, repercutint positivament aquests dies en els establiments comercials del municipi.

Quant es dedica a aquesta Festa Major? És més que l’any passat? Ara que la situació econòmica dels ajuntaments millora, es fa un esforç més en aquests actes?

El cost econòmic serà similar a l’any passat, estirem al màxim el pressupost per aconseguir que tota la ciutadania es trobi representada i trobi la seva activitat ideal.  Aquests diners que s’inverteixen també repercuteixen de manera indirecta al municipi: serveix per promocionar-nos, generar ocupació, negoci i rendibilitat en els diferents sectors.

L’Embarraca’t és una de les apostes que es manté i es potencia.  La intenció de l’Ajuntament és augmentar l’autonomia dels espais joves?

Els joves són l’eix fonamental en el desenvolupament del nostre municipi. L’embarraca’t continua en el seu mateix format,  per tal que puguin fer seva la festa.   Una de les prioritats en termes de joventut és el projecte de la creació d’un nou espai jove en què s’està treballant actualment des de la regidoria de joventut.  És necessari, alhora que una demanda molt esperada, que la joventut del municipi puguin comptar amb un espai propi on desenvolupar la seva activitat.

Com a mare, quines activitats no es voldrà perdre?

Totes les activitats són importants però és ben segur que anirem al cinema a la fresca, la cercavila dels Cabrons, la matinal aquàtica, la VII Xambalada,  el correfoc infantil, la cercavila amb els geganters i grallers de Vilanova amb les colles i entitats convidades , el castell de focs, jocs, tallers i festa de l’escuma...  Us convido, doncs, a sortir al carrer per gaudir de totes les activitats programades.

Què hi ha dels agermanaments. Vilanova és molt activa amb els seus lligams amb Amilly i Calcinaia. Tornen a venir? Què se’ls oferirà? Els agermanaments o els hereuets i pubilles (a Igualada s’ha canviat el nom per ‘espurnes’) tenen raó de ser?

Hi ha continuïtat pel que fa al programa d’activitats de germanor d’enguany hi haurà l’exposició fotogràfica, la recepció oficial  i el dinar de germanor amb les delegacions que ens visiten i famílies acollidores.

A Vilanova, amb tantes influències culturals i orígens, com es concilia per fer una programació de Festa Major inclusiva?

L’objectiu principal és que, durant els dies de la Festa Major, hi càpiga tothom.  És treballa per tal que tothom pugui trobar la seva activitat. La Festa Major és la de tota la ciutadania i la que projecta allò que som com a poble.  Per tant intentem que sigui engrescadora, acollidora i diversa perquè tots els vilanovins i vilanovines la facin seva.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic