TORNAR

Noemí Trucharte: “Treballar amb els grups del govern és molt fàcil. Estem treballant per millorar Vilanova”

Entrevistem Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova

politica
Diumenge, 4 febrer 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Noemí Trucharte ha complert un any al capdavant del consistori vilanoví. En aquesta entrevista, aborda alguns dels temes que han marcat els primers dotze mesos de govern amb una coalició a quatre entre el PSC, VA!, IPV-VV i Decide.

 

Un any com a alcaldessa. Què en canviaria i de què  està especialment contenta? El fet de com es va produir el relleu encara marca l’actualitat política?

El que canviaria és no haver arribat ja després d’eleccions a un pacte amb els actuals grups que formem part del govern, ja que treballar amb ells és molt fàcil i estem treballant plegats per millorar Vilanova. Del que estic especialment contenta que passat un any els meus veïns poden veure resultats de millora en el nostre municipi. I de moltes accions noves que s’estan portant a terme que no es feien o que s’havien deixat de fer.

L’atur és, mirant les xifres, el primer maldecap per als vilanovins i les vilanovines. Quines accions està desenvolupant l’Ajuntament?

Aquest darrer any l’atur a Vilanova s’ha reduït en  un 12’26 % ( 147 persones concretament), tenim 1.052 persones aturades que representa una taxa del 17’06 %. Tot i això, són  moltes persones aturades i estem cercant diferents vies per a fomentar el treball en el nostre municipi. Estem trucant moltes portes per dinamitzar el comerç i perquè vinguin noves empreses al nostre municipi.

La municipalització del servei de neteja ha estat una de les accions més discutides. S’ha tractat d’alguna manera la recol·locació de les persones que van perdre la feina?

Hi va haver incertesa, però cal recordar que de les 23 persones que treballaven a l’empresa externa, 16 estan treballant a l’Ajuntament. Set persones noves que estaven a l’atur  han entrat a treballar a l’Ajuntament. Les treballadores que malauradament van quedar fora estem negociant amb l’empresa per a la seva recol.locació, de fet algunes d’elles ja han tornat a treballar per a l’antiga empresa concessionària.

Al ple s’ha parlat dels polígons. Pel que fa a les parcel·les de l’Incasòl, la Generalitat té algun pla davant la poca ocupabilitat d’aquestes? Demanarà l’Ajuntament que rebaixi el preu del metre quadrat?

El que vàrem sotmetre a votació al ple, va ser l’ampliació d’usos del polígon, per així donar més ventall de possibilitats a noves demandes. Amb això pretenem donar més sortida al nostre polígon, i en breu poder anunciar noves empreses al municipi que puguin donar treball. Pel que fa a les parcel.les de l’INCASOL faré tot el que estigui en les meves mans ( si depèn de mi) per poder donar sortida a les mateixes. Així mateix, estem buscant sinèrgies amb els municipis veïns per reactivar els polígons industrials.

Les obres de la piscina municipal fan via. Quan estaran enllestides? L’Ajuntament té al cap projectes tipus Mont-Aqua o Infinit de creació de complex esportiu a la llarga?

Les obres de la piscina estaran enllestides en pocs mesos, podrem gaudir de la nova piscina aquest estiu. Recordar que hem fet un projecte molt agosarat i es farà en dues fases, en la segona fase es farà el restaurant que donarà servei a la piscina i a l’exterior  ja que no només tindrem la nova piscina sinó que a la part exterior podrem gaudir d’una zona d’esbarjo i barbacoes.

Els col·lectius independentistes han posat el crit al cel per les multes de 500 euros pels encartellaments. Hi haurà algun gest, per frenar aquestes sancions? No dificulta això que es puguin cosir ferides?

Primer de tot, m’agradaria que es parlés amb propietat, l’Ajuntament no ha posat (de moment) cap multa pels encartellaments, l’únic que s’ha fet és iniciar expedients sancionadors per incompliment de les ordenances municipals, de la mateixa manera que durant aquest any s’han iniciat molts altres expedients sancionadors per altres motius (recordem la campanya per no recollir les defecacions de gossos) . I sí que es van obrir més de 30 expedients que van acabar en multes. Aquest col·lectiu com qualsevol ciutadà pot fer al·legacions i els serveis jurídics de l’Ajuntament seran qui els valori.

Quan parlàvem d’atur, no abordàvem la traducció que té en pobresa. Els preus dels subministraments són cada cop més alts. Quant destinarà enguany l’Ajuntament a pobresa energètica? Quines novetats proposen en aquest aspecte?

Estem treballant en el pressupost municipal, li puc assegurar que el suficient per poder fer front a les necessitats dels veïns de Vilanova, paral·lelament s’està treballant en un projecte pilot per minvar aquest efecte a les llars Vilanovines.

 


1 Comentaris

J

Jaume

Camp del Rei

4 de febrer 2018.09:25h

Respondre

Quina pudor que hi fa, a Vilanova, des de que hi governa gent com vostès. Els recomano que es llegeixin la següent entrevista:... Llegir més http://anoiadiari.cat/entrevista/vanesa-gonzalez-ajuntament-vilanova-ma-dura-dretes/

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic