TORNAR
PUBLICITAT

Pere Camps: "Em quedo amb la satisfacció de la gent, la gent està molt contenta d'aquesta Festa Major"

El regidor de Promoció Cultural valora la Festa Major d’Igualada

cultura
Dijous, 31 agost 2017. 03:00. Toni Cortès Minguet.

Pere Camps amb la igualadina Teresa Gimpera

Què destacaria d'aquesta Festa Major que hem deixat enrere?

Jo destacaria la participació de la gent. Em quedo amb la satisfacció de la gent, la gent està molt contenta d'aquesta Festa Major. Vosaltres esteu fent una enquesta al diari i les valoracions són molt bones. Són dades que hem de relativitzar però no deixen de ser un indicatiu de la satisfacció de la gent.

Hi hagut molta participació, en tots els sentits. Per una banda, com assenyalava, participació del públic; i, de l'altra, també s'ha de destacar la participació d'entitats i persones que fan possible la Festa Major.

Sí, les entitats són les que fan la Festa Major. Nosaltres ho posem en ordre, La base de la festa major són les entitats, que s'hi aboquen d'una manera molt generosa, treballant-hi tot l'any i arrossegant una multitud, de jovent i de persones. Sense aquesta gent la Festa Major seria una cosa molt rara, seria un festivalet. O una Festa major com la de fa trenta anys, aquella que era una excusa per marxar i ara és el motiu per ser-hi. Hem de valorar i elogiar la tasca que fan les entitats. També hem de tenir en compte les brigades, la policia, els de seguretat, neteja, etc., tot està molt ben coordinat.

Quines activitats destacaria?

Hi ha hagut molta participació en moltes activitats. El concert de l'Orquestra Meravella, impressionat, ple de gent, com les havaneres. Al piromusical hi havia entre 8.000 i 10.000 persones. Al Rec, entre les barraques i el Pati Vila, també hi va haver molta gent. També hem de recordar i valorar tota la part de recuperació patrimonial i tradicional de la FESTHI. També voldria destacar el concert de la Mayte Martin, un cas a part. Va convertir la plaça de Cal Font en un temple de quietud i respecte, creant un clima de comunicació amb el públic, amb el seu sentiment. Va ser espectacular. Per a mi ha estat l'espectacle més especial i de més qualitat. L'endemà ens van felicitar i agrair haver portat la Mayte Martin a Igualada.

Ha esmentat el piromusical, que es va celebrar al nou Parc Central. Un espectacle i una nova ubicació que han estat aplaudides per la gent.
Sí, hem recuperat un espai increïble. Portar mantes, tovalloles, begudes, entrepans, cotxets... Poder estirar-se a la gespa, sense aclaparaments, per gaudir d'un sorprenent i generós castell de focs. Va ser espectacular perquè l'escenari és espectacular.

Un altre espai que s'ha estrenat en aquesta Festa Major ha estat el Pati Vila, on s'han dut a terme les activitats de La Coll@nada. Com ho valora?

La Coll@na és el motor que ha fet bellugar la gent jove, amb propostes que han estat molt participades. Des de La Coll@nada ja es valorarà, però fer-ho un espai obert però tancat, amb controls i restriccions d'accés, li treu una mica d'encant. I barraques estava molt esponjat, hi ha gent que diu que potser massa. Ho haurem de valorar.

Pere Camps, a la dreta, al costat de Marc Castells, el Salero i la Salereta i l'Oriol Càlichs, Salero dels darrers tres anys

A part d'algunes queixes per l'accessibilitat l'espai, que es van solucionar, hi ha hagut queixes de veïns pels sorolls.

Hi ha hagut algunes queixes dels veïns propers a la zona del Pati Vila. Potser haurem de començar els concerts quan comencen les barraques, dijous i divendres, i no els tres primers dies de Festa Major, de dilluns a dimecres. Això no vol dir que no es facin sopars, activitats, potser discjòqueis fins a la 1 de la matinada. Suau, però no cal fer molt soroll.

També hi han hagut queixes per l'ocupació de la plaça de l'Ajuntament per a la realització del pregó.

El pregó va ser original, sobre el tema de la infància, amb un espectacle que va agradar. Per la Festa Major cada dia hi ha activitats, i s'han de preparar, i això ha xocat amb una altra activitat que li agradaria que la plaça estigués més buida. És lògic que hi hagi coses. Jo em baso en el respecte. Que tenen raó? Segur. Que és difícil solucionar-ho? La processó es va fer, i va ser lluïda i té el seu valor i el seu encant. L'any que ve, com que el sant caurà en un altre dia, podrem fer el pregó dimecres o dijous. Ens hem d'anar adaptant, cada any, a les circumstàncies. I que tothom aporti la seva visió i les seves ganes de viure la festa.

Els brètols no han fet festa, oi?

Jo parlaria directament d'incivisme. La llàstima és que hi hagi quatre brètols, són quatre però fan molt soroll.

I s'han vist moltes botellades de joves...

Penso que és un tema que s'hauria de controlar més, en l'àmbit estatal o nacional, quan siguem independents o ara mateix. S'ha de regular més la venda d'alcohol a menors. És un pas més que s'ha de tenir en compte.

Acabada la del 2017, quin desig té per a la Festa Major del 2018?

El meu desig és que ens anem entenent. Jo respecto la idiosincràsia, la manera de fer, els valors, els objectius de cada grup. I tot això s'ha de posar en ordre. En una setmana hi ha d'haver espai per a tothom. Ens hem d'entendre i, si pot ser, compartir, viure-ho tots abraçats, el símbol d'aquest país és la sardana, l'altre són els castells, tenen una bona base i van enlaire. La Festa Major d'Igualada és un aparador de la ciutat, de tot allò que tenim, des del teatre fins als esports. Llavors, la gent que entri, compri, faci i visqui i comparteixi tot allò que més li agradi. Desitjo que hi hagi pau, convivència, respecte, que ens estimem i que l'any que ve la fem una mica més maca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic