TORNAR
PUBLICITAT

Sandra Bernad (En Comú Podem): “No es pot esperar per aplicar justícia social”

Eleccions 21D: Parlem amb els candidats anoiencs

politica
Dimecres, 20 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

En l’etapa de Catalunya Sí que es Pot, es va parlar molt del referèndum com a solució i amb un màxim pel 2016 i també d’un procés constituent no subordinat. Què en queda, d’allò?

La nostra màxima continua passant per la realització d’un referèndum acordat, quan governem serà una de les nostres prioritats.

Xavier Domènech i Miquel Iceta s’han obert a pactar aquesta pre-campanya. Com es pot governar aleshores a Catalunya? Si han de triar soci, triaran els independentistes o els del 155?

Ni DUI ni 155, els comuns estem fora dels vells blocs que tant uns com els altres s’obliden de gran part de la població catalana. Nosaltres apostem per un govern de majories amb una agenda amb base social i feminista, qui vulgui pactar amb nosaltres ho haurà de fer dins d’aquestes màximes.

Catalunya en Comú fa bandera de la construcció i l’aplicació de drets socials com a prioritat. El Govern de Junts pel Sí va aprovar mesures com els decrets-llei d’impostos als bancs, la pobresa energètica o dels horaris comercials. Són propostes tombades pel TC.

La llei de pobresa energètica no ha estat suspesa en la seva totalitat pel TC, afecta determinats articles referents a l’habitatge, no a la pobresa energètica, l’article 6 de les mesures per evitar la pobresa energètica continua vigent i Junts pel Sí ha renunciat a tota la llei per tenir uns articles suspesos.                                   

Quines línies d’actuació plantegen a la comarca de l’Anoia, doncs, si governen?

Augmentarem la inversió dels pressupostos de la Generalitat per a la comarca, ja que des de l’entrada al Govern de CiU la inversió ha sigut escassa. Tenim diferents línies d’actuació, una d’elles és tornar a fer gratuït el Transport Escolar Obligatori, una part de la qual actualment ha de pagar la família o fer-se’n càrrec l’Ajuntament, quan és competència de la Generalitat. Tenim coneixement de la falta de centres escolars a la comarca, sabem que Vallbona fa temps que treballa en barracons i que Igualada i Piera fa temps que demanen un nou institut, fer-ho realitat serà una de les nostres prioritats. Una altra de les nostres prioritats és el tan demandat desdoblament de la B-224 entre Capellades i Martorell. Reprendrem temes bloquejats pel govern de Junts pel Sí com són: el Pla de gestió municipal de boscos, Pla de Protecció del Parc Natural de Montserrat i la defensa dels drets ecològics del riu Anoia.

Per vostè, el PDeCAT i el PP són el mateix?

PP i PDeCAT tenen molt en comú, van votar recentment per mantenir la reforma laboral de 2012, CiU va donar suport a la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que facilita la intervenció financera de la Generalitat i, davant la moció de censura del PP, el PDeCAT va abstenir-se, entre d’altres semblances.

Una Catalunya independent no tindria un major grau de justícia social?

Depèn del partit que governés estaríem millor o pitjor, no és el mateix que governi un partit d’esquerres a un partit de dretes. A part d’això, després de 7 anys amb el tema de la independència, creus que les nostres ciutadanes i ciutadans que necessiten que s’apliquin polítiques de justícia social, mereixen que els diguem que els toca esperar a una hipotètica Catalunya independent? O seria millor començar a aplicar-les ara, que és quan les necessiten?

 

5 preguntes llampec als candidats

Amb quins d’aquests protagonistes de la història de Catalunya s’identifica més: la comtessa Ermessenda, Bac de Roda, Salvador Seguí, Francesc Cambó o Lluís Companys.

I referents dones com Federica Montseny, Neus Català o Lina Ódena?

Acabi la frase: Catalunya serà...

... el motor del canvi.

A quina lliga jugarà el Barça, si som independents?

On jugui el Barça és un tema que han de decidir els seus socis, tampoc és un tema que ens preocupi massa, ja que no és una prioritat per millorar la situació de la classe treballadora.

Va votar l’1 d’octubre?

Sí, com un reclam democràtic.

Triï dos dels partits que concorren que no siguin el seu per formar Govern a la Generalitat.

Els comuns busquem un govern que trenqui amb els vells blocs, per fer avançar Catalunya en l’àmbit social i d’autogovern.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic