Albert Torres firma un gran segon lloc a la Triatló d'Altafulla

La prova valia també pels campionats continentals de triatló

Dissabte, 23 juliol 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El passat 17 de juliol la localitat tarragonina d'Altafulla es va convertir en la seu europea del triatló Sprint de Carretera. En aquesta prova, un anoienc, Albert Torres, hi va tenir una participació destacada i va grimpar al segon lloc del podi.

Una localitat entregada al triatló i la promoció dels propers Jocs del Mediterrani del 2017 acollia en un circuit molt entretingut els Campionats d'Europa de triatló Sprint de Carretera, i a més els Classificatoris pel campionat estatal i per acabar-ho de completar el triatló Sprint de Carretera per la resta de federats.
Les distancies, com qualsevol tritaló d'sprint eren 750 metres al mar, 20 quilòmetres de bici de carretera en un circuit de cinc quilòmetres al que es donaven quatre voltes, amb dures rampes a l'església de la localiat i molt de circuit urbà revirat, i per finalitzar un apassionant sector de cursa a peu de 5 quilòmetres a dues voltes i mitja amb molt tram de passeig marítim i ple de públic. Albert Torres del Unica Bikes/Pallarés va pendre-hi part amb la intenció de fer un bon paper. Va firmar una actuació excepcional i va acabar segon absolut.

El triatleta, al podi tarragoníA 2/4 de 9 començaven els federats (uns 200) que competien també en format sprint. Torres, malgrat improvisar la seva presència a última hora, no va voler perdre l'oportunitat de participar en una cursa amb un muntatge de tal nivell, amb gairebé tot el circuit encintat i un gran desplegament de la federació espanyola de triatló. Va competir a fons. Segons Torres "ha estat una setmana dura d'entrenaments perquè les vacances s'han d'aprofitar. No m'esperava trobar-me tan bé. He sortit al davant de l'aigua i a la bici ja he vist que tenia més forces que els altres i a la segona volta ja m'he escapat amb un altre corredor a roda i així fins al final. Sol i sense relleus. A peu m'he trobat molt bé, però el corredor que portava a roda m'ha tret uns segons insalvables que m'han deixat amb la segona posició absoluta, però no puc demanar més".

A les 11 sortien els corredors Elit que aspiren anar als Campionats d'Espanya del Setembre. Jordi Relats va guanyar en homes, amb 1 hora i 29 segons; en dones Núria Peix, amb un temps de 1:12:21. A les 2 sortien els corredors que lluitaven per l'Europeu, les futures promeses del triatló. Victòria que es va endur Simon De Cuyper (Bèlgica) en homes i Charlotte Deldaele (Bèlgica) en dones.

Torres agraeix la col·laboració a l'equip principalment de BEST equipacions personalitzades/ Bicis PALLARÈS i dels següents sponsors: Weapon2Win , PROKEY, EnFormaSocks, Unica bikes, BiobikeSalut, EnzimeSabinco, Jordi Regordosa Fisioterapia, Caprabo Sport, Fitness Camats, Fruits Secs Torra, Trading de Futuros, Caves Bohigues, Can Mabras, Proaction, Skoda Servisimó Tarrega, Rene Electricistes,La Fusteria, Calçats MAGI, Clinica Dental Anoia, Club Natació Reus Ploms.