PUBLICITAT

L'Alzheimer Race reuneix 1.100 persones en una gran jornada contra la malaltia

Els guanyadors de la cursa absoluta, Albert Moreno i Yveth Camus

Dimecres, 20 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Per tercer any, el diumenge anterior al Dia Mundial contra l'Alzheimer, la ciutadania d'Igualada i comarca es va mobilitzar per la cursa solidària per recaptar fons contra la malaltia. L'Alzheimer Race, impulsada per l'Ajuntament, el CSSI i l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres Demències de l'Anoia (AFADA) enganxa: enguany, van ser més de 1.100 les persones que hi van prendre part.

Diumenge, Igualada va ser l'escenari de la tercera edició de la cursa i caminada Alzheimer Race, que va comptar amb 883 persones inscrites (174 corredors i 709 caminants) i més de 200 persones addicionals que també hi van participar adquirint la samarreta el mateix dia de la cursa. En total, van ser un total de 1.101 participants. També hi van col·laborar una vuitantena de voluntaris que van ajudar en l'organització. A partir de les 10 del matí el passeig Verdaguer i l'anella fluvial es van omplir de corredors amb samarreta fúcsia-lila i caminants amb samarreta turquesa que van participar en la tercera edició d'aquesta cursa solidària que recull fons per a l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres Demències de l'Anoia (AFADA), organitzada amb l'Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI) i l'Ajuntament d'Igualada.

No hi havia canvis en el recorregut. Sortida i arribada a la plaça de la Masuca, amb un trajecte de 6,3 quilometres pels corredors, mentre que els caminants van recórrer uns 4,5 quilòmetres. S'arrencava cap a l'extrem oest del Passeig i es baixava per l'Anella Fluvial. El guanyador absolut de la cursa i primer de la categoria 18-28 anys va ser el triatleta igualadí Albert Moreno Molins, amb un temps de 21 minuts i 33 segons. Després d'ell van entrar els tres primers de la categoria 29-49 anys que van ser Albert Sabater, Carlos Fernández de Dios i Victor Montaner. El segon i tercer de la categoria 18-28 anys van ser Joan Cuadras i Oriol Ribó. En la categoria 10-17 anys els tres primers van ser Axl Francia, Pau Cortés i Nil Alonso. En la categoria de més de 50 anys els tres primers van ser Francesc Monclús, Jose Luis López i Víctor Cervera.

Alguns dels 700 caminants que van prendre part a l'Alzheimer RaceEn l'apartat femení, la guanyadora i primera de la categoria 29-49 anys va ser Yveth Camus, amb un temps de 27 minuts i 48 segons. En categoria 29-49 la segona i tercera van ser Francina Gonzalez i Marta Rey. En la categoria 10-17 anys les tres primeres van ser Carla Alemany, Carlota Molla i Judit Prat. En la categoria 18-28 les tres primeres van ser Clara Casares, Sandra Portillo i Sílvia Julvez. Finalment en la categoria de més de 50 anys es van classificar Dolors Novellón i Carme Paco. Els temps de tots els corredors està disponible a la web https://results.chronotrack.com/event/results/event/event-33422

Premis per edats

Hi va haver premis també per a la persona més gran que va participar en la caminada, Anna Prat Muns, nascuda el 1927, i per al més jove, Blai Montaner Muñoz, de 2 mesos d'edat, i al corredor número 21, Carles Méndez Cortés, i al caminant número 21, Heura Busquets Cuevas, per la coincidència amb la data del 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer, i amb el donant, el Forn de Pa Cal 21. Tots els inscrits van rebre una samarreta tècnica amb el logo de la cursa, així com una bossa amb obsequis. En acabar l'acte es va realitzar un sorteig de d'obsequis entre tots els participants inscrits. Els premis als guanyadors van ser entregats per Marc Castells, President del CSSI i Alcalde d'Igualada, Fermí Capdevila, Tercer tinent d'alcalde i regidor d'Entorn Comunitari, Carme Riera, Quarta tinent d'alcalde i regidora d'Acció Social i Igualtat, Núria Solà, Presidenta de l'AFADA, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Menchu Vélez, treballadora social de l'Hospital de dia Sant Jordi.