La Botifarunner compleix la dècada reunint més de 300 participants

Marc Sabater i Marta Muixí, guanyador i guanyadora de la prova principal

Dissabte, 3 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Una de les curses de muntanya amb més tradició de la comarca, la Botifarunner, no va decebre en un aniversari especial. La cursa nova, de 10 quilòmetres, va tenir molt bona acollida i va portar a 145 corredors.

Aquest diumenge passat, la Botifarunner arribava a la seva desena edició i l'organització tenia preparada una jornada especial d'acord a aquesta efemèride. A les 8 del matí, els primers corredors arribaven a la plaça Major, que des d'aleshores no va deixar de vibrar amb aquesta edició de la cursa de muntanya de la Llacuna. A les 10 del matí tenia lloc el tret de sortida de la cursa clàssica, la de 22 quilòmetres, amb 185 corredors. Mitja hora més tard es donava el tret de sortida de la cursa ràpida, la de 10 quilòmetres, novetat d'enguany i que va comptar amb la presència de 145 corredors.

Ambdues curses van transcórrer amb total normalitat i i es va gaudir d'un dia esplèndid. Els podis es van completar amb diversos noms familiars per aquesta cursa. El primer corredor a finalitzar la clàssica va ser el vencedor de l'edició anterior, Marc Sabater Sanmartí, amb 1 hora, 48 minuts i 17 segons. El seguia Joan Morera (01:51:13) i Joan Rosich Llorach (01:51:31). En la categoria femenina, guanyava Marta Muixí Casaldàliga amb un registre de 2 hores, 14 minuts i 33 segons, i repetia el podi que va fer l'any 2016, seguida de Míriam Àvila Casado (02:21:19) i de Núria Quiroga Bayo (02:23:22). Els podis veterans eren per Ramon Barrull Guiu (01:55:07) i Anna Catllà Rovira (03:06:06).

Fotografia de família dels corredors que van completar la provaPel que fa al podi local masculí, l'ocupaven en primer lloc Guillem Pujó Rovira (02:02:17), seguit de Bernat Albet Torres (02:03:01) i Pau Sabaté Marquès (02:08:53). Per la cursa ràpida el vencedor absolut va ser David Frias Perez, amb un temps de 52 minuts i 3 segons, seguit de Gerard Carbonell Rovira (54:15) i Albert Cabra Samaniego (57:10). El podi femení el completaven Aida Pérez Soler (01:10:08) en primer lloc, Anna Sàbat Gonzàlez (01:16:15) i Diana Carrasco Carrero (01:17:11). En la categoria de veterans el podi masculí l'ocupava Josep Beumala Busquet (01:04:11) i el femení Assumpta Cols Corral (01:20:22). Finalment, el podi local masculí era completat per Josep Beumala Busquet, seguit per David Gomà Serralabos (01:10:40) i Marc Palau Villagrasa (01:15:20), mentre que el femení l'ocupava Anna Albet Palau (01:23:48). Així acabava la desena edició de la Botifarrunner, que com sempre va comptar amb nombrosos voluntaris, bon ambient i l'entrepà de botifarra.