TORNAR

Un col·lectiu porta l''street workout', el pla B del gimnàs, a Vilanova

Una vintena de persones entrenen aquesta disciplina al Barri de la Pau

esports
Divendres, 2 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L''street workout' és una disciplina esportiva encara molt desconeguda al nostre país, però que guanya adeptes entre els més joves de Vilanova del Camí. Els seus practicants oscil·len entre els 18 i els 25 anys i l'han trobat com una alternativa al gimnàs.

Es practica a l'aire lliure utilitzant diverses paral·leles i únicament aixecant el pes corporal. A Vilanova de Camí es pot practicar aquest esport, l''street workout' des del passat mes d'octubre, després que la regidoria d'Esports decidís tirar endavant un projecte que van vehicular un grup de joves del municipi. Dos joves, Abel Magdaleno i Miguel Muñoz, components dels Bulls Bars, explicaven aquesta setmana a Ràdio Nova que van mantenir diferents reunions amb el regidor d'Esports a qui van aportar molta informació i algunes propostes concretes per tirar-ho endavant. L''street workout' és una "alternativa al gimnàs", asseguren els dos joves dels Bulls Bars. El pot practicar tothom, amb independència de l'edat o la condició física. A més, s'entrena a l'aire lliure sense necessitat de pagar una quota.

Una de les pràctiques d'aquest tipologia de gimnàs a l'aire lliure, a la zona de l'InstitutEls principals exercicis que es fan en aquests espais són dominades, flexions de colze, barres paral·leles, i esquats, entre altres. L''street Workout' també involucra exercicis 'estàtics o també anomenats trucs, ja siguin de vol o força com la bandera humana, el front i el back lever o les planxes. Un conjunt d'exercicis que també coneixem amb el nom de calistènia. Poc a poc, els Bulls Bars van sumant noves incorporacions. Van començar amb tres persones que entrenaven aprofitant les instal·lacions a la zona de l'Institut i a hores d'ara ja apleguen una vintena de persones.

El règim d'entrenaments expliquen Abel Magdaleno i Miguel Muñoz, depèn del temps lliure del què disposa cadascú. Alguns d'aquests joves estudien i d'altres treballen, però és habitual que tots li dediquin com a mínim una hora diària. Aquest esport és encara molt masculí, pràcticament tots els que en fan són homes, un qüestió que aquest grup de joves també està decidit a trencar. Han animat a les seves parelles i germanes a afegir-se als entrenaments.

També estan decidits a constituir-se com a entitat, una formalitat que els obriria algunes portes que consideren importants com poder fer exhibicions o fins i tot algunes classes obertes. També valoren positivament que aquesta disciplina esportiva, coneguda bàsicament pel que ens arriba per les xarxes des dels Estats Units, s'hagi federat al nostre país. Miguel Muñoz, explica que algunes comunitats espanyoles ja han començat a organitzar també les primers competicions.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.