Un gran Igualada Rigat esclafa el Lleida a Les Comes

Els arlequinats són cinquens a la classificació de l’OK Lliga, en detriment dels lleidatans

Dilluns, 25 març 2019. 09:30. Redacció AnoiaDiari.

Els anoiencs van recuperar sensacions i van guanyar tres punts decisius amb una golejada contra el Lleida Llista Blava (5-1). Un gran resultat que, a més, serveix de revenja contra un equip que ha posat les coses difícil als arlequinats els darrers anys, com l'eliminació a la CERS la temporada anterior.

Els igualadins van guanyar per 5-1 al Lleida Llista en un partit d'hoquei vibrant, ofensiu i més igualat del que indica el marcador. A la pista es va veure un Igualada Rigat molt seriós en atac i defensa i especialment perillós al contraatac. Els gols de Méndez, Baliu i Pla van donar la victòria i el cinquè lloc als arlequinats, fins llavors ocupat per els llistats. El Lleida, tot i que va avisar en alguna ocasió, mai va poder posar-se per davant i no va anotar fins que faltaven escassos tres segons de joc.

El matx va començar de la millor manera per l'Igualada Rigat, amb un intercanvi de cops a les dues porteries que es va saldar amb un balanç positiu dels locals. Jordi Méndez va aprofitar la titularitat i va anotar un doblet amb dos minuts. El primer, al minut 5, després d'una passada de Ton Baliu; i el segon, al 7 de joc, amb un míssil perfectament col·locat a l'escaire des del punt de la falta directa en un tres contra dos perfectament executat amb Baliu i Pla.

Els de Ponent van estar actius durant els primers minuts de partit i van tenir ocasions de gol, però sense que resultessin. Passat l'equador de la primera meitat, els arlequinats també van fer dos tirs al pal, un de Méndez i l'altre d'Oriol Vives. El gol però va arribar al minut 23, amb una assistència enrere de Oriol Vives cap a Ton Baliu que va rematar i no va donar opció a Lluís Tomàs d'aturar la pilota. Amb el 3-0 es marxava al descans.

Jordi Méndez, en una de les seves accionsLa tònica va ser similar a la represa. Un matx més equilibrat que el que indicava el resultat, tot i que l'Igualada dominava i es mereixia el marcador; i un joc marcat per les ofensives i els contraatacs dels arlequinats. Jordi Méndez amb una mitja volta i César Vives amb una canonada des del cercle central van avisar a Lluís Tomàs de la gana de l'Igualada. Però no va ser fins al minut 32 que va arribar el 4-0. L'autor va ser Sergi Pla des del punt de la falta directa, per la desena falta d'equip dels llistats.

Els llistats van poder reduir distàncies amb un penal que els àrbitres van assenyalar al minut següent. César Candanedo va enviar la bola fora i ElagiDeitg va aturar el rebot. El cinquè de l'Igualada també podria haver arribat des de la pilota aturada en una falta directa executada per Met Molas per una blava a Roberto Di Benedetto. Els locals van fer uns bons minuts finals. A falta de dos minuts del final, Ferran López va fer entrar Ton Baliu (que no havia jugat en tota la segona part per un problema a l'eix del patí) i va fer debutar al juvenil Aleix Marimon a l'OK Lliga. Amb Jordi Méndez i César Vives a pista, els 4 jugadors eren formats a la pedrera igualadina.

Al minut 48 hi havia una nova diana de Méndez al segon pal, assistit pel capità. A l'últim minut Joan Cañellas va veure una targeta blava i la falta directa va tenir l'oportunitat de tirar-la el debutant Aleix Marimon. El tir de Marimon el va aturar Lluís Tomàs pràcticament sobre la línia. Amb un Igualada completament llençat a l'atac (de fet, Aleix Marimon gairebé aconsegueix donar una assistència de gol a Méndez) Maxi Oruste va aprofitar un contraatac a tres segons del final per establir el 5 a 1 definitiu.

Ferran López, va destacar que el seu equip havia fet "un partit molt complet. L'equip ha estat espectacular en defensa i hem tret molt bé els contraatacs. A més, hem sabut controlar tots els tempos del partit". López també va parlar del proper rival, l'Alcobendas, i va deixar clar que "l'Igualada el vol guanyar i per això hem de sortir entregats a la pista i treballar el més professionalment possible". El partit contra l'equip madrileny serà el proper dissabte 30 de març a les 5 de la tarda, també al Pavelló de Les Comes.