TORNAR

Igualada estrenarà el nou pavelló a Les Comes com a capital del bàsquet femení

La ciutat reivindicarà el potencial de les fèmines al CBI, on suposen vora la meitat de les fitxes

esports
Dijous, 13 desembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En un moment particularment dolç del bàsquet a la ciutat i del bàsquet femení a Catalunya, Igualada serà el 2019 la capital del bàsquet femení català. Rellevarà oficialment a Girona en un acte el 16 de gener.

L'any 2019 Igualada ostentarà la Capitalitat del Bàsquet Femení català. El conveni es firmava aquest dimecres, a l'Ajuntament amb la presènca de l'alcalde, Marc Castells, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Joan Fa. Hi eren també la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Rosa Plassa, el vicepresident de la FCBQ, Enric Prats, i el president del Club Bàsquet Igualada, Jordi Balsells. Castells manifestava que "volem que el primer partit dels actes relatius a aquest esdeveniment se celebri ja al nou pavelló que estem construint a Les Comes". L'equipament és previst per a principis de la primavera.

El govern creu que amb aquesta capitalitat es relliga més el projecte de Ciutat Europea de l'Esport. Joan Fa elogiava la disponibilitat d'Igualada per acollir l'esdeveniment -"quan vam tenir l'oferiment, no vam tenir cap dubte que havia de ser aquí"- i mostrava la seva satisfacció per les instal·lacions amb les que es comptarà. Jordi Balsells, per la seva part, expressava el "recolzament total del club". No en va, el CBI té pràcticament la meitat del total de fitxes que són jugadores. 

La capital anoienca relleva Girona en  aquest títol. Anteriorment, l'any 2017, ho va ser Sant Feliu de Llobregat. Aquesta és una iniciativa de la federació catalana, amb la intenció de potenciar el paper de la dona dins de l'esport, en el marc d'una mateixa localitat i al llarg de tot l'any, amb la col·laboració dels ajuntaments. La capitalitat d'Igualada, que comptarà també amb el suport de la Diputació de Barcelona i la secretaria general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, suposarà l'any vinent la celebració de diferents activitats, tallers, jornades i competicions de bàsquet femení a la ciutat.

El batlle, amb Jordi Balsells, Joan Fa, Enric Prats i Rosa PlassaEl batlle assegurava que "aquesta era una aposta necessària per posar en valor la potència que té avui el bàsquet femení a casa nostra i reconèixer l'esforç dels clubs i esportistes que, al llarg de set dècades, han contribuït a impulsar-lo". El bàsquet es practica a la ciutat des de l'any 1925 i, des dels anys '50, diferents clubs han jugat un paper important pel que fa als equips femenins, com l'Acadèmia Igualada, l'Acadèmia Cots, els Maristes, l'Escola Anoia i, evidentment, el CB Igualada i l'Escola Pia, que avui compten amb 13 equips i 139 jugadores i amb 3 equips i 35 jugadores, respectivament.

Els Jocs Escolars de l'Anoia compten amb 48 equips femenins, el 3x3 van tenir l'any passat 43 equips femenins i 6 equips
mixtes i, a banda, el campionat de bàsquet aficionat que organitza l'Ajuntament va comptar amb 6 equips més.
L'alcalde remarcava l'aposta que s'està fent des del consistori per millorar les instal·lacions municipals, amb accions com la instal·lació de calefacció a la Sala de Barri, l'increment de l'oferta d'estacionament al complex esportiu de Les Comes i la construcció de l'esmentat nou pavelló. 

El consistori emmarca aquesta Capitalitat del Bàsquet Femení 2019, en una altra distinció confirmada fa poques setmanes, la de Ciutat Europea de l'Esport 2019. Ser Ciutat Europea de l'Esport, una designació que atorga ACES Europe, significa que un municipi, no només ha tingut i té un esport federat destacat, sinó que acosta la pràctica de l'esport i l'activitat física al conjunt de la seva ciutadania, amb especial èmfasi en els més joves i les escoles, la gent gran i l'esport inclusiu. 


1 Comentaris

P

PEP

13 de desembre 2018.12:38h

Respondre

Jordi !, diuen que qui se junte amb un coix, al cap de un any son dos.
El rei del fum, es mala companya, creu-me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jordi Balcells, tu no !, no caiguis, de fer de fum aire de 2na.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.