L'Igualada HC salva un punt en un final èpic

El Vic va posar les coses difícils a uns arlequinats que no van defallir

Dilluns, 16 octubre 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.

Octavi Tarrés, el porter vigatà, va ser el principal responsable que els tres punts no es quedessin a Les Comes, juntament amb els pals. Els arlequinats i el Vic van firmar un partit espectacular, amb un final d'infart en el que Jordi Méndez va marcar un gol que empatava el matx.

Les Comes va vibrar dissabte amb un partits dels que fan afició. L'Igualada va esgarrapar un punt a l'empatar el partit a falta de només set segons pel xiulet final. Els homes de Ferran López van dominar el partit i van ser superiors al Vic, però mai es va reflectir al marcador. La manca d'encert – l'Igualada va enviar set xuts al pal – i la pilota aturada van impedir a l'Igualada de sumar una victòria merescuda pel joc que va oferir.

L'eufòria igualadina després del gol de Jordi MéndezEls locals van sortir a mossegar, i als cinc minuts de joc ja havien disposat de tres ocasions. El gol semblava a prop, però en un contraatac tallat de l'Igualada, el Vic va contestar amb una altra contra i Mia Ordeig, completament sol davant d'Elagi Deitg, no va perdonar i va picar la pilota per sobre del porter de l'Igualada. En uns primers moments, el gol va deixar estabornit a l'Igualada. Malgrat alguna opció aïllada, el marcador del descans es mantenia en el 0-1.

En començar la segona meitat, l'Igualada va tenir ben aviat una oportunitat per empatar per mitjà d'un penal, però Oriol Vives no va poder superar a Octavi Tarrés. L'Igualada va continuar dominant el partit i el Vic optava per defensar-se i sortir a la contra. Els vigatans van trobar alguns espais, però la defensa arlequinada i un atent Elagi Deig van evitar el perill. L'Igualada, amb un guió idèntic al de la primera part, però no acabava de definir el gol i el cronòmetre anava transcorrent.

Al minut 37, l'Igualada disposava d'un nou penal i Carles Sánchez, juvenil del Vic, va veure la targeta blava. En aquesta ocasió, César Vives va ser l'encarregat de llançar el penal, però Octavi Tarrés va endevinar-li les intencions. Per fi, al minut 41, Sergi Pla firmava el primer gol després d'una bona assistència de Roger Bars.

I amb tot, l'alegria no va durar més de 25 segons. Després d'un temps mort, a la primera jugada, l'Igualada va cometre la desena falta. Jordi Méndez va veure una blava per protestar. Tirso Gómez, especialista a pilota aturada, va marcar per posar l'1-2. L'Igualada va estavellar dues pilotes més al pal amb els nou minuts que quedaven, però el gol no arribava i cada vegada quedava menys temps. Al minut final, amb 1-2, l'Igualada no va jugar amb cinc jugadors de pista, com sí que va fer a Girona. Elagi Deitg va sortir de la porteria a mitja pista i va donar més llibertat d'atac als seus companys, que van disposar de l'última possessió. Una internada de 'Tety' Vives a l'àrea, la va rebutjar Octavi Tarrés, però Jordi Méndez, un autèntic killer que sempre està col·locat al lloc ideal, va arrossegar la bola fins al fons de la porteria i va desfermar l'eufòria de Les Comes i de l'equip, que veia com rescatava un punt després d'un partit on havien fet molts mèrits per aconseguir la victòria.